România - Economic
RSS România - Economic

Eugen Teodorovici: Sectorul transporturilor prezintă cel mai mare risc de pierdere a fondurilor europene

Eugen Teodorovici: Sectorul transporturilor prezintă cel mai mare risc de pierdere a fondurilor europene
Eugen Teodorovici

Sectorul transporturilor prezintă cel mai mare risc de pierdere a fondurilor europene, a precizat ieri ministrul de resort Eugen Teodorovici. El susține că problemele din domeniu sunt cauzate în mare parte de contractele de valori foarte mari și cere intervenția celor cu atribuții și găsirea de soluții alternative.

Eugen Teodorovici: Oamenii de la Transporturi trebuie să se concentreze foarte mult pe a finaliza cât mai repede acele proceduri și să implementeze acele contracte cât mai repede. Riscul de pierdere de bani pe acele proiecte, el nu va exista, pentru că ele vor fi transpuse pe următorul cadru financiar. în cazul în care, să spunem, finalizarea lor nu va fi posibilă până la final de 2015. Numai că trebuie să găsim soluții alternative la ceea ce rămâne acum dislocat pe actualul cadru financiar, pentru că acele proiecte aveau o sumă alocată. Dacă ele vor fi trecute dincolo, pe cealaltă zonă, automat, ce este pe acest cadru financiar rămâne neacoperit.

Referitor la situația atragerii banilor europeni în ansamblu, Eugen Teodorovici consideră că România ar putea ajunge la un procent de 80% absorbție din fondurile structurale și de coeziune alocate în perioada 2007-2013. În prezent, rata de absorbție este de 36%.Radio România Actualități - 22.07.2014 9:57