România - Economic
RSS România - Economic

Electrica a obținut 2 miliarde de lei în prima zi de listare la bursele din Londra și din București

Electrica a obținut 2 miliarde de lei în prima zi de listare la bursele din Londra și din București

14:25 - Acțiunile Electrica au început să fie tranzacționate în urmă cu trei ore, simultan, la bursele din București și din Londra, ca urmare a celei mai mari oferte publice inițiale derulate în România. Premierul Victor Ponta și ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, au participat la listarea companiei la bursa londoneză. Electrica a obținut din listarea la bursă două miliarde de lei, iar prețul final al unei acțiuni a fost stabilit la 11 lei.

***

10:18 - Acțiunile Electrica încep astăzi să fie tranzacționate la bursele de la București și de la Londra. Premierul Victor Ponta participă la această oră la Londra la o ceremonie de deschidere a ședinței bursiere. Un eveniment similar are loc la București.

Luna trecută, statul român a oferit 177 de milioane de noi acțiuni ale distribuitorului de electricitate, urmând ca, după vânzare, participația statului să se reducă la aproximativ 48,8%. Electrica a obținut din listarea la bursă 1,95 de miliarde de lei, adică peste 444 de milioane de euro.

Prețul final din ofertă la care acțiunile vor fi vândute investitorilor mari a fost stabilit la 11 lei pe acțiune. Brokerii se așteaptă ca acțiunile să fie vândute mai bine, adică un avans de 5%-10%.Radio România Actualități - 4.07.2014 14:25