România - Economic
RSS România - Economic

Cel mai economic tramvai din lume a fost construit la Arad

Cel mai economic tramvai din lume a fost construit la Arad

Primul tramvai românesc modern, care are cel mai scăzut consum energetic din lume, a început să circule de câteva zile la Arad.

Succes al industriei constructoare de mașini din România - cel mai economic tramvai din lume, denumit Imperio, a ieșit pe liniile din muncipiul Arad. Noul tramvai Imperio este fabricat la Arad de către Societatea Comercială Astra Vagoane Călători în parteneriat cu firma germană Siemens și are o concepție complet nouă.

Valer Blidar, director SC Astra Vagoane Călători: Aradul beneficiază de un preț promoțional de producție. Am pus un profit simbolic de un leu; deci pe mine nu mă interesează un profit aici, mă interesează să apară primele tramvaie moderne. Cu tramvaiul care va circula în oraș vom demonstra competitivitatea acestui mijloc de transport.

Odată cu intrarea lui Imperio în trafic, Aradul - orașul în care s-au produs de la avioane și vagoane de călători până la vagoane marfă și metrou - intră în istorie și se înscrie pe harta mondială a fabricanților de tramvaie.Radio România Actualități - 3.07.2014 16:07