România - Economic
RSS România - Economic

Compania `Electrica` va fi listată la Bursa de Valori București

Compania `Electrica` va fi listată la Bursa de Valori București

Începând de mâine și până pe 25 iunie se fac subscrieri pentru oferta publică privind pachetul majoritar de acțiuni deținut de stat la Compania Electrica. Cea mai mare tranșă de acțiuni, 85%, este oferită investitorilor instituționali. De altfel, aceștia sunt și singurii care pot subscrie la un preț cuprins între 11 și 13, 50 lei pe acțiune, iar celelalte categorii de investitori au la dispoziție doar un preț unitar de 13,50 lei.

Persoanele fizice, în calitate de mici investitori, pot subscrie la prețul de 13,50 lei pe acțiune, iar tranzacția se va realiza prin intermediul brokerilor eligibili aflați în lista publicată pe site-ul Bursei de Valori București. Președintele Bursei, Lucian Anghel, consideră că este o ofertă atractivă pentru orice român.

Lucian Anghel: "Electrica" este o companie foarte profitabilă, anul trecut a avut peste 300 de milioane de lei. Din acest punct de vedere, pentru persoanele fizice ar putea reprezenta o alternativă, în condițiile în care dobânzile bancare au scăzut foarte-foarte mult și ca urmare a inflației aflate la minimum istoric în România. Prin urmare, m-aș aștepta ca mulți români să găsească investiția în acțiuni "Electrica", începând de luni, ca o oportunitate de a diversifica investițiile pe care le au în momentul de față.

În ofertă se precizează faptul că investitorii mici sunt îndreptățiți la o reducere de 5% la prețul final pentru subscrieri realizate în primele cinci zile lucrătoare ale perioadei de ofertă, adică de mâine și până vineri 20 iunie inclusiv.Radio România Actualități - 15.06.2014 17:10