România - Social
RSS România - Social

Listă actualizată de medicamente compensate și gratuite

Listă actualizată de medicamente compensate și gratuite

Dosarele medicamentelor noi care au fost depuse pentru evaluare în vederea introducerii pe lista celor compensate și gratuite vor primi un răspuns în următoarele două zile, susține președintele Agenției Naționale a Medicamentului, Marius Savu. El a precizat că, în perioada următoare, va fi prezentată o listă actualizată de medicamente compensate și gratuite.

Marius Savu: Nu aș vrea să mai vorbim de o nouă listă de compensate, aș vrea să vorbim de o evaluare continuă a listei de compensate. Am avut în iulie o primă updatare, avem în momentul de față, în transparență, un nou grup de medicamente care, conform analizelor pe care le avem, intră necondiționat. Ne dorim ca, după acest prim hop, să existe o evaluare permanentă a listei.

Marius Savu a precizat că autoritățile intenționează să încheie anumite acorduri cu producătorii de medicamente, astfel încât aceștia să suporte o parte din prețul medicamentului compensat, iar, în schimb, pentru aceste produse să nu se plătească taxa clawback.Radio România Actualități - 29.09.2014 19:50