România - Social
RSS România - Social

Principalele instanțe de judecată din 27 de județe vor fi modernizate

Principalele instanțe de judecată din 27 de județe vor fi modernizate

Instanțele de judecată din 27 de reședințe de județ vor fi modernizate în următorii ani, a declarat astăzi ministrul justiției, Robert Cazanciuc. Potrivit acestuia, vor fi modificate și anumite prevederi din codurile de procedură civilă, pentru degrevarea de anumite atribuții a instanțelor de judecată.

Robert Cazanciuc: E un proiect destul de ambițios, care se va întinde pe câțiva ani de zile, cinci-șapte ani în momentul de față, m-am oprit ieri la Focșani, o să merg mâine la Suceava. Sunt încă foarte multe lucruri de facut și, din păcate, neglijate foarte mulți ani. Rolul nostru nu este să căutăm vinovați pentru ultimii zece-douăzeci de ani, ci să vedem ce se poate face de aici încolo. E nevoie de foarte multe investiții, pentru că și noile coduri au adus prevederi care cer separarea unor fluxuri, cu atât mai mult, pe lângă cele necesare unei bune funcționări, e nevoie și de extindere.

Robert Cazanciuc și vicepremierul Liviu Dragnea au fost prezenți astăzi la inaugurarea Palatului de Justiție din Iași. Liviu Dragnea a anunțat că va fi inițiat un program național de reabilitare și de construire de noi clădiri pentru instanțele de judecată. Vicepremierul a precizat că în cadrul acestui program va fi înființat în Capitală un cartier de justiție.Radio România Actualități - 27.09.2014 19:57