România - Social
RSS România - Social

Ministerul Educației a finalizat reevaluarea ofertelor de manuale școlare

 Ministerul Educației a finalizat reevaluarea ofertelor de manuale școlare

Ministerul Educației a finalizat reevaluarea ofertelor de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, în format tipărit și digital, în încercarea de a face un pas major în rezolvarea crizei în domeniu.

Procedura este prima etapă din licitația publică pentru achiziționarea manualelor. Potrivit unui comunicat primit la redacție, reevaluarea a ținut cont de decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor și s-a realizat în baza legislației în vigoare. De astăzi, Centrul Național de Evaluare și Examinare îi va informa pe ofertanți despre rezultatele analizării proiectelor de manuale. Dacă din nou vor fi depuse contestații, Ministerul Educației va aștepta și va aplica decizia Consiliului.

Etapa următoare va presupune semnarea acordurilor cadru între Centrul Național de Evaluare și Examinare și ofertanții câștigători, apoi, cadrele didactice din învățământul primar vor fi consultate asupra cărților care urmează să fie folosite la catedră pentru a putea opta pentru acelea pe care le consideră potrivite. Până atunci, Ministerul Educației a hotărât că elevii de clasele I și a II-a vor folosi vechile manuale.Radio România Actualități - 22.09.2014 19:11