România - Social
RSS România - Social

Ziua Pompierilor din România

Ziua Pompierilor din România

Aproape 300 de pompieri, ofițeri și subofițeri, vor fi avansați în grad înainte de termen pentru merite deosebite, astăzi, de Ziua Pompierilor din România. În Capitală sărbătoarea va fi marcată la Monumentul Eroilor Pompieri, din Calea 13 Septembrie. Secretarul de stat Raed Arafat apreciază contribuția pompierilor la salvarea de vieți omenești în situații de urgență.

Raed Arafat: Pompierii reprezintă un simbol al vieții și al salvării de vieți, și a dăruirii și a implicării în folosul cetățeanului și în serviciul cetățeanului. Ei sunt focalizați pe orice problemă de salvare a vieților. E una din instituțiile care a suferit transformări pozitive radicale în ultimii ani. Implicarea lor în SMURD, implicarea lor în descarcerare, implicarea lor în toate tipurilor de operațiuni de salvare fac instituția reală a salvatorilor universali și a celor care își pun viața în pericol ca să salveze pe alții.

Ziua Pompierilor din România, aniversată în fiecare an la 13 septembrie, rememorează lupta purtată în 1848, în Dealul Spirii, de pompierii din București condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mișcarea revoluționară.Radio România Actualități - 13.09.2014 10:40