România - Politic
RSS România - Politic

Președintele Traian Băsescu a exprimat opinii pro și contra candidaților la Președinția României

Președintele Traian Băsescu a exprimat opinii pro și contra candidaților la Președinția României

Președintele Traian Băsescu își dorește ca succesorul la Palatul Cotroceni să fie un susținător al democrației și al statului de drept.

Prezent la o reuniune politică a PNȚCD, președintele și-a exprimat deschis susținerea pentru unul dintre candidații la alegerile prezidențiale din noiembrie și i-a criticat dur pe alții, acuzându-i că sunt moștenitori ai regimului comunist și ai aparatului de represiune al Securității.

Mai mult, a susținut Traian Băsescu, unii candidați și forțele politice care îi sprijină ar putea provoca un regres al democrației și statului de drept în România.

Traian Băsescu: V-o spun cu experiența unui om care de 10 ani are imaginea clară a evoluției instituției statului. Democrația și statul de drept nu sunt un bun definitiv câștigat în România. Tot ceea ce s-a câștigat pas cu pas, cu o luptă teribilă, se poate pierde în câteva săptămâni. Vor schimba legi, vor pune ei cătușe DNA-ului, ca să nu le mai pună DNA-ul lor. Vor pune ei cătușe Înaltei Curți de Casație și Justiție, dar nu cu forța, ci în numele democrației, prin legi. Acesta este marele pericol pe care România îl are în față.Radio România Actualități - 27.09.2014 20:10