România - Politic
RSS România - Politic

Plenul Camerei Deputaților a dezbătut moțiunea simplă pe tema educației, inițiată de Alianța Creștin Liberală

Plenul Camerei Deputaților a dezbătut moțiunea simplă pe tema educației, inițiată de Alianța Creștin Liberală

Plenul Camerei Deputaților a dezbătut astăzi moțiunea simplă pe tema educației inițiată de Alianța Creștin Liberală. PNL și PDL au cerut, între altele, abrogarea ordonanței de urgență care modifică Legea învățământului, rezolvarea problemei manualelor școlare și finanțarea corectă a sistemului. Moțiunea a fost dezbătută în prezența ministrului Remus Pricopie.

Ministrul educației, Remus Pricopie, a declarat că sindicatele din învățământ au fost de acord cu procedura de organizare a concursurilor pentru personalul didactic, prevăzută în ordonanța de urgență care modifică Legea învățământului. Remus Pricopie a subliniat, totodată, că diploma de bacalaureat este în continuare necesară pentru admiterea în unitățile de învățământ superior și că organizarea unor școli postliceale în cadrul acestor unități este menită să formeze specialiștii și tehnicienii care ieșeau anii trecuți de pe băncile școlilor profesionale.

Cu privire la manualele școlare digitale, ministrul educației, Remus Pricopie a dat asigurări că ele se vor afla curând pe băncile elevilor și că în următorii 3-4 ani toate manualele școlare vor fi revizuite.

Deputații PNL și PDL, semnatarii moțiunii, au acuzat guvernarea PSD de lipsă de viziune, competență și strategie europeană modernă pentru educație. Moțiunea simplă pe tema educației va fi votată în plenul Camerei Deputaților săptămâna viitoare, marți, 30 septembrie.Radio România Actualități - 23.09.2014 13:33