România - Politic
RSS România - Politic

Patru politicieni s-au înscris astăzi în cursa pentru funcția de Președinte al României

Patru politicieni s-au înscris astăzi în cursa pentru funcția de Președinte al României

Patru politicieni s-au înscris, astăzi, oficial, în cursa pentru funcția de Președinte al României. Cu puțin timp în urmă, la Biroul Electoral Central și-a depus listele cu susținători candidatul PP-DD, Dan Diaconescu. El speră ca procesul electoral să se desfășoare în limitele normalității.

Dan Diaconescu: Sperăm ca și de aici încolo să nu primim vreo piedică din partea altor instituții sau din partea altor concurenți și, în cazul în care vom putea candida în data de 2 noiembrie, cu siguranță ne vom califica în finală și apoi, în 16 noiembrie, cu siguranță vom câștiga.

Până în acest moment și-au înregistrat oficial intrarea în competiție Victor Ponta, Klaus Johannis, Monica Macovei, Călin Popescu Tăriceanu, Elena Udrea, Kelemen Hunor și Dan Diaconescu.

Mâine este ultima zi în care se mai pot depune candidaturi pentru alegerile din noiembrie. De menționat că astăzi, la Curtea Constituțională au fost înregistrate două sesizări depuse de cetățeni împotriva participării la scrutin a lui Victor Ponta și una referitoare la candidatura Monicăi Macovei. Judecătorii Curții vor da mâine o soluție. Aseară, CCR a respins două contestații care-l vizau pe Victor Ponta.Radio România Actualități - 22.09.2014 18:22