România - Politic
RSS România - Politic

Teodor Meleșcanu și-a depus oficial candidatura pentru alegerile prezidențiale din noiembrie

Teodor Meleșcanu și-a depus oficial candidatura pentru alegerile prezidențiale din noiembrie

11:25 - Fostul șef al Serviciului de Informații Externe, Teodor Meleșcanu, și-a depus oficial candidatura pentru alegerile prezidențiale din toamnă, la o zi după ce a demisionat din funcția de director al SIE. Teodor Meleșcanu a declarat că își dorește să fie un președinte al tuturor românilor, fie ei de dreapta sau de stânga:

Teodor Meleșcanu: Voi lupta pentru o Românie care să reintre într-o stare de normalitate, în care instituțiile să funcționeze, Parlamentul, cu Guvernul, cu Președintele să colaboreze în interesul cetățenilor, o Românie în care, însă, toate aceste lucruri să se facă pe baza prevederilor legale, nu prin decizii, prin acte de voință unică a unei persoane sau a alteia.

Teodor Meleșcanu a spus că va candida ca independent și că va fi suținut de Partidul Dreptății Sociale, dar și de mai multe organizații neguvernamentale. Pentru înscrierea lui Teodor Meleșcanu la Biroul Electoral Central au fost adunate peste 400 de mii de semnaturi.

Tot astăzi, conducerea Parlamentului a luat act de demisia lui Teodor Meleșcanu din funcția de președinte al SIE.

(RRA)

23 septembrie, 09:59 - Un alt posibil pretendent pentru funcția supremă în stat este Teodor Meleșcanu, care a demisionat ieri din funcția de director al Seriviciului de Informații Externe. Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Muhuleț, a precizat că a fost contactat de reprezentanți ai Partidul Dreptății Sociale, care susțin că vor depune, astăzi, documentele pentru candidatura lui Teodor Meleșcanu. Între timp, președintele Traian Băsescu le-a și solicitat președinților celor două Camere parlamentare să ia act de demisia directorului SIE și să declare vacant postul. În urma acestei demisii, conducerea instituției este asigurată - potrivit unui comunicat al SIE - de către generalul Silviu Predoiu, adjunct al directorului Serviciului de Informații Externe.

Astăzi este ultima zi în care se mai pot depune candidaturi pentru alegerile prezidențiale din noiembrie. Până acum, la BEC și-au înregistrat oficial intrarea în competiție Victor Ponta, Klaus Iohannis, Monica Macovei, Călin Popescu Tăriceanu, Elena Udrea, Kelemen Hunor și Dan Diaconescu.

Judecătorii Curții Constituționale vor da astăzi o soluție pentru trei sesizări, două sunt depuse de cetățeni împotriva participării lui Victor Ponta la scrutinul prezidențial, iar una contra Monicăi Macovei. Curtea Constituțională a respins duminică două contestații care îl vizau pe Victor Ponta.

(RRA)

***

22 septembrie, 18:11 - Teodor Meleșcanu a demisionat de la conducerea Serviciului de Informații Externe.

Președintele Traian Băsescu a trimis astăzi, o scrisoare conducerii Parlamentului, în care cere să fie declarată vacantă funcția de șef al SIE.

Întrebat la sfârșitul săptămânii trecute dacă intenționează să candideze la Președinție, Teodor Meleșcanu a declarat că astăzi va da un răspuns în acest sens.


17:56 - Teodor Meleșcanu a demisionat de la conducerea Serviciului de Informații Externe.Radio România Actualități - 23.09.2014 11:25