România - Politic
RSS România - Politic

Președintele PSD, Victor Ponta, și-a lansat candidatura la alegerile prezidențiale

Președintele PSD, Victor Ponta, și-a lansat candidatura la alegerile prezidențiale

Premierul Victor Ponta și-a lansat, sâmbătă, candidatura la alegerile prezidențiale în cadrul unui eveniment desfășurat pe Arena Națională din București, în prezența a câtorva zeci de mii oameni.

Mesajele de unitate și de sprijin pentru candidatura premierului Victor Ponta au fost transmise de liderii UNPR și PC - Gabriel Oprea și Daniel Constantin. Președintele PSD, Victor Ponta, a afirmat că își dorește asumarea funcției de șef al statului, pentru reconstrucție, unitate și redarea mândriei de a fi român:

Victor Ponta: Vreau să fiu președintele acelor români care au încredere, al acelor români care sunt mândrii și care au speranța că vor schimba țara în bine și vă chem să fiți alături de mine în această mare bătalie către marea unirea.

Prezent la eveniment, prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, și-a declarat susținerea pentru Victor Ponta, pe care îl consideră un om de cuvânt.

Iurie Leancă: Dincolo de prietenie, Victor Ponta este și un partener politic de încredere, un om care și- respectat toate angajamentele pe care și le-a asumat în relația cu cetățenii Republicii Moldova. Am reușit împreună să finalizăm gazoductul care leagă Republica Moldova de România, un proiect strategic.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a ținut să vorbească în calitate de simplu cetățean.

Sorin Oprescu: Când câștigi alegerile, atunci doar îți asumi o imensă și nobilă misiune. Victoria adevărată va fi peste 5 sau 10 ani, la sfârșit de mandat, când nu i-ai dezamăgit pe cei care te-au ales și i-ai mulțumit chiar și pe cei care nu te-au votat.

Lansarea oficială a candidaturii liderului PSD pentru prezidențiale a avut loc chiar în ziua în care Victor Pont a a împlinit 42 de ani.Radio România Actualități - 21.09.2014 9:32