România - Politic
RSS România - Politic

SIE precizează că niciun candidat la alegerile prezidențiale nu este ofițer al Serviciului

 SIE precizează că niciun candidat la alegerile prezidențiale nu este ofițer al Serviciului

Serviciul de Informații Externe a comunicat Comisiei de control al activității SIE că niciun un candidat la alegerile prezidențiale nu este ofițer al Serviciului, a precizat astăzi vicepreședintele Comisiei, senatorul PSD Ilie Sârbu.

Ilie Sârbu: A avut loc ședința Comisiei de Control SIE la care am discutat un material pe care l-am primit din partea serviciului, semnat de domnul ministru Meleșcanu, prin care mi se comunică foarte clar că nu există situații ca cele pe care le-am văzut în ultimele zile, discutate în presă, nici în situația candidaților la Președinție, nici la Parlament, nici chiar judecători, procurori și nici în cadrul Guvernului.

Precizarea SIE a fost făcută în contextul în care președintele Traian Băsescu a afirmat că unul dintre candidații la funcția supremă ar fi ofițer sub acoperire și l-a avertizat pe acesta să își completeze CV-ul. Deputații PDL și PNL au cerut ieri constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru a lămuri informația lansată de către șeful statului potrivit căreia printre candidații la Președinție ar fi un ofițer sub acoperire.Radio România Actualități - 17.09.2014 16:59