România - Politic
RSS România - Politic

Liderii politici au salutat numirea Corinei Crețu în funcția de comisar european

Liderii politici au salutat numirea Corinei Crețu în funcția de comisar european

Premierul Victor Ponta a salutat faptul că România a primit în cadrul Comisiei Europene un portofoliu important, ceea ce înseamnă că țara noastră contează în plan european. Potrivit șefului executivului, Politicile regionale reprezintă un obiectiv fundamental pentru că atât țara noastră, cât și celelalte state din estul Europei au nevoie de măsuri care să reducă decalajele față de Occident.

Victor Ponta: Este un succes pentru România și este o recunoaștere a faptului că vocea României contează pe plan european, că avem aliați și parteneri importanți și că la rândul nostru putem să acționăm ca o țară demnă de apartenența sa la Uniunea Europeană și la valorile europene și vreau să fac un apel public către toți europarlamentarii români, indiferent de familia politică din care fac parte - socialiști, PPE sau ALDE - să considere că este vorba despre comisarul României, este vorba despre un portofoliu acordat țării noastre și să sprijine acest demers.

Premierul Victor Ponta a mai anunțat că audierea noului comisar european, Corina Crețu, va avea loc în Parlamentul României cel mai probabil săptămâna viitoare.

Vasile Blaga și Klaus Iohannis au salutat numirea Corinei Crețu în funcția de comisar pentru Politici regionale

Copreședintele Alianței Creștin-Liberale, Vasile Blaga, a salutat astăzi numirea Corinei Crețu în funcția de comisar pentru Politici regionale. El a spus că Alianța a criticat numai procedura prin care premierul Victor Ponta a făcut nominalizarea, iar nu persoana Corinei Crețu.

Vasile Blaga: În permanență am spus că ne dorim un portofoliu puternic și milităm și noi pentru el. Noi am contestat procedura, mai ales pe domnul Ponta, care de ani de zile vorbește de importanța Parlamentului ca instituție, reproșându-i actualului președinte ca și-a bătut joc de el an de an, da? Or tocmai procedura nu a fost respectată.

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a spus la rândul lui că numirea Corinei Crețu într-o funcție de comisar atât de importantă este, de fapt, o recunoaștere a României.Radio România Actualități - 10.09.2014 18:12