România - Politic
RSS România - Politic

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit la Londra

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit la Londra

15:34 - Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit la Londra, în urma unei infecții pulmonare pentru care fusese spitalizat în ultimele zile. Funeraliile vor avea loc în cercul restrâns al familiei. Dinu Patriciu avea 64 de ani și în decembrie 2012 fusese supus unui transplant de ficat.

Într-un comunicat de presă, familia a făcut astăzi apel la respectarea dorinței defunctului ca ultimul său drum să ocolească neînțelegerile, lipsa de decență și agresivitatea de care acesta a avut parte în ultimii ani de viață. Dinu Patriciu a fost o figură proeminentă a ultimilor 25 de ani, activând în viața politică precum și în cea economică. El a figurat pe prima poziție în topul celor mai bogați români.

12:53 - Născut la 3 august 1950 în Bucuresti, Dinu Patriciu a fost cadru didactic la Institutul de Arhitectură “Ion Mincu” București, membru-fondator al PNL, apoi președinte PNL-Aripa Tânără, vicepreședinte al PNL, ministru în Guvernul Petre Roman, deputat.

Domeniile în care a desfășurat afaceri au fost imobiliare, presă, servicii financiare și în cele din urmă, petrol. Din noiembrie 1998 devine acționar majoritar la Rompetrol și, din 2001, proprietar majoritar al rafinăriilor Petromidia și Vega.

În 2007, Dinu Patriciu vinde 75% din acțiunile Rompetrol Holding companiei petroliere de stat KazMunaiGaz din Kazahstan. În urma acestei tranzacții, el rămâne în continuare președintele și directorul general al grupului Rompetrol. Dinu Patriciu a preluat ziarul "Adevărul" în 2006 și a derulat investiții de de aproximativ 200 de milioane de euro până în anul 2012, când Adevărul Holding este vândut.

Popularitatea lui Dinu Patriciu a început să scadă în 2011, când rețelele de magazine Mac.ro si Mic.ro au început să se confrunte cu grave probleme financiare.

11:46 - Dinu Patriciu a murit la Londra (Antena 3, monitorizată de Rador)Agenția RADOR - 19.08.2014 15:34