România - Politic
RSS România - Politic

Senatul se reunește în sesiune extraordinară

Senatul se reunește în sesiune extraordinară

Senatul se reunește după-amiază în sesiune extraordinară, pentru a reanaliza legea privind reducerea contribuțiilor de asigurări sociale la angajator cu 5 procente.

Documentul a fost inițiat de Guvern și adoptat de Parlament, dar returnat forului legislativ de președintele Traian Băsescu, pe motiv că nu sunt specificate sursele din care vor fi acoperite sumele pierdute de bugetul de stat prin reducerea CAS. Alianța Creștin Liberală i-a solicitat, astăzi, din nou premierului Victor Ponta să precizeze sursele de compensare a bugetului.

Copreședintele Vasile Blaga a afirmat că România a intrat în recesiune, în urma măsurilor de suprataxare luate în ultimii doi ani de guvern. Premierul Victor Ponta afirmă că măsura este sustenabilă din încasările prognozate la buget și că este convins că documentul va primi din nou acordul Parlamentului.

În acest caz, președintele fie va promulga legea, fie o va contesta la Curtea Constituțională, ceea ce, însă, nu va face decât să amâne aplicarea ei până la 1 ianuarie anul viitor - a mai afirmat recent premierul.Radio România - Direcția Comunicare și Marketing - 18.08.2014 13:46