România - Politic
RSS România - Politic

Fostul ministru al transporturilor Dan Șova, urmărit penal

Fostul ministru al transporturilor Dan Șova, urmărit penal

16:39 - Senatorul PSD, Dan Șova, este urmărit penal de procurorii DNA pentru trei fapte de complicitate, la abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite. Alături de el este anchetat și Dumitru Cristea, fost director general la Complexul Energetic Turceni.

Procurorii DNA cercetează cum au fost încheiate trei contracte de asistență juridică între firma "Șova și Asociații" și complexurile Turceni și Rovinari, în urma cărora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane de lei. Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova, s-a prezenat, în această dimineață, la Direcția Națională Anticorupție.

La ieșirea din sediul DNA, el a confirmat că are calitatea de suspect în acest dosar. Fostul ministru a menționat că, în opinia lui, contractele s-au realizat în mod corect.

Dan Șova: Domnii procurori ne-au adus la cunoștință care sunt problemele. Sunt legate de trei din contractele cu Rovinari și Turceni, s-au cerut niște lămuriri, o să le aducem la cunoștință documentele. A fost un onorariu proporțional, dacă îmi aduc aminte, 1-2 % din ceva ce am obținut efectiv. Onorariu de succes pe baza a ceea ce firma a obținut efectiv. Selecția firmei s-a făcut prin cerere de ofertă. S-a primit la vremea respectivă o cerere pe fax. Au fost mai mulți, atunci. Dânșii vor să înțeleagă exact împrejurările în care s-au încheiat aceste trei contracte, ținând cont de faptul că exista un contract-cadru.

11:22 - Fostul ministru al transporturilor Dan Șova s-a prezentat în această dimineață la Direcția Națională Anticorupție. La ieșirea din sediul DNA, el a precizat că procurorii au dorit să afle detalii despre trei contracte dintre cabinetul său de avocatură și complexurile energetice Rovinari și Turceni. Dan Șova a confirmat că are calitatea de suspect în acest dosar, iar acuzația este de complicitate la abuz în serviciu. Fostul ministru a menționat că în opinia lui contractele s-au realizat în mod corect.Radio România Actualități - 13.08.2014 16:39