România - Politic
RSS România - Politic

Președintele PNL, Klaus Iohannis, este candidatul Alianței Creștin-Liberale la prezidențiale

Președintele PNL, Klaus Iohannis, este candidatul Alianței Creștin-Liberale la prezidențiale

13:55 - Președintele PNL, Klaus Iohannis, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că a fost desemnat candidat al Alianței Creștin-Liberale la alegerile prezidențiale, informează televiziunile de știri monitorizate de RADOR.

***

12:21 - Noua Alianță Creștin-Liberală își anunță, astăzi, candidatul la alegerile prezidențiale, cu o săptămână mai târziu decât termenul inițial. Câștigătorul este ales pe baza unor cercetări sociologice, dintre Klaus Iohannis din partea PNL și Cătălin Predoiu, de la PDL.

Partidul de dreapta, format din PNL și PDL nu va fi gata până la alegerile prezidențiale, motiv pentru care cele două partide au decis să participe împreună la alegerile din toamnă în cadrul Alianței Creștin-Liberale.

Democrat-liberalii și liberalii au avut la dispoziție aproximativ o lună de zile pentru a finaliza sondajele interne care să arate cine ocupă poziția ce mai bună în preferințele electoratului dintre Klaus Iohannis, președitnele PNL, și Cătălin Predoiu prim-vicipreședintele PDL.

Președintele PDL,Vasile Blaga, spunea că este încrezător că nousa structură va avea succes, în timp ce Klaus Iohannis sublinia că PNL și PDL vin cu o abordare nouă în lupta electorală din toamnă. Astăzi, la Palatul Parlamentului conducerile PNL și PDL vor avea reuniuni separate și apoi o întâlnire comună în care vor anunțat numele candidatului lor la alegerile prezidențiale.Radio România Actualități - 11.08.2014 13:55