Destinul Ucrainei
RSS Destinul Ucrainei

Ucraina a interzis accesul pe teritoriul său pentru 35 de reprezentanți ai presei ruse

Ucraina a interzis accesul pe teritoriul său pentru 35 de reprezentanți ai presei ruse

Consiliul de Securitate al Ucrainei a interzis intrarea pe teritoriul ucrainean a 35 de angajați ai unor surse de informare în masă ruse pe o perioadă de la trei până la cinci ani, a anunțat, în timpul unui briefing la Kiev, președintele Consiliului Național al Audiovizualului, Iuri Artemenko, citat de Biroul independent de informații din Ucraina.

"Toate aceste persoane au legătură cu mass-media ruse și lor li s-a interzis accesul în Ucraina pe o perioadă de la trei până la cinci ani" - a declarat Artemenko, refuzând să precizeze numele concrete ale jurnaliștilor ruși interziși pe teritoriul ucrainean.

Amintim că, la 28 august, Consiliul Național al Audivizualului din Ucraina a întocmit o listă formată din 49 de reprezentanți ai mass-media ruse împotriva cărora s-a solicitat instituirea interdicției de a intra în Ucraina, care a fost trimisă Consiliului de Securitate.

În listă au intrat, în special, angajați ai posturilor de televiziune "1TV", "RTR-Planeta", Compania națională de stat de radio și televiziune, "NTV-World", "TVCI", "Rossia", "Rossia-1", "Rossia-24", "NTV", "Peterburg 5", "REN-TV", "Rossia Today", "TV Centru", "Lifenews" și "Zvezda".Agenția ITAR-TASS - 11.09.2014 19:51