Destinul Ucrainei
RSS Destinul Ucrainei

Rușii răniți în Donbass 'sunt ascunși' în garnizoanele militare închise din Sankt-Petersburg și Rostov

Rușii răniți în Donbass 'sunt ascunși' în garnizoanele militare închise din Sankt-Petersburg și Rostov

În Donbass, au fost răniți aproximativ 8000 de militari ruși. Rușii răniți în Donbass sunt trimiși în garnizoane cu regim închis, în special din Sankt-Petersburg și de la Rostov-pe-Don. După cum transmiste corespondentul UNIAN, așa le-a spus jurnaliștilor Vladimir Polevoi, director adjunct la Centrul de analiză și informații al Consiliului Național de Apărare și Securitate al Ucrainei.

Federația Rusă a dislocat mari nave maritime de desant, iar în Donbass a trimis tehnică militară. "Conform datelor furnizate de serviciile noastre speciale, în conflictul din Donbass au murit deja aproximativ 2.000 de cetățeni ai Federației Ruse, care au participat la acest conflict, cu un rol sau altul. Putem aproxima și numărul răniților, dacă înmulțim această cifră cu 4: vom obține deci 8.000 de răniți, plus 2.000 de morți, prin urmare, 10.000 de oameni au participat deja la acest conflict din Donbass", a spus Vladimir Polevoi și a adăugat că aceste cifre pot fi ascunse de către autoritățile ruse doar pentru că Rusia are un teritoriu imens.

Polevoi a menționat că rușii răniți "sunt ascunși" la Academia Militară de Medicină "Kirov" de la Sankt-Petersburg, la Spitalul clinic militar din districtul militar de sud de la Rostov-pe-Don, la Spitalul militar de garnizoană de la Volgograd, la Spitalul clinic militar de district de la Eisk (pe țărmul Mării de Azov - nota red. VP), precum și în instituțiile medicale civile din aceleași localități.

Consiliul Național de Apărare și Securitate al Ucrainei informează că militarii ruși în uniformă ucraineană trag în luptătorii din Donbass.

"În prezent, există tendința ca răniții să fie trimiși în garnizoane militare închise din Federația Rusă, unde există un regim de acces, dar nu pot intra acolo nici jurnaliștii, nici rudele răniților", a spus Polevoi. El a adăugat că autoritățile ruse încearcă astfel să ascundă informațiile reale cu privire la pierderile suferite, la numărul rușilor morți și răniți.

(www.unian.net)Agenția UNIAN - 8.09.2014 17:06