Destinul Ucrainei
RSS Destinul Ucrainei

Consiliul de Securitate al Ucrainei: 'Putin a demonstrat întregii lumi că teroriștii din Donbas sunt coordonați de la Kremlin'

Consiliul de Securitate și Apărare Națională din Ucraina precizează într-un comunicat de presă remis vineri că apelul președintelui rus, Vladimir Putin, privind crearea de către rebeli a unui coridor pentru armata ucraineană indică faptul că teroriștii sunt ghidați de direct de la Kremlin. "În noaptea de 29 august, Putin s-a adresat grupărilor teroriste din estul Ucrainei, pe care le controlează în mod direct. Apelul lui Putin privind crearea unor coridoare pentru militarii ucraineni înseamnă un singur lucru: acești oameni sunt gestionați și controlați direct de la Kremlin" - se menționează în comunicatul Consiliului de Securitate și Apărare de la Kiev.

Amintim că președintele rus, Vladimir Putin, a făcut apel la teroriști să permită militarilor ucraineni încercuiți de rebeli să părăsească zona de conflict. În replică, liderii organizației teroriste "Republica Populară Donețk" au declarat că susțin inițiativa lui Putin, însă au menționat că militarii ucraineni vor putea trece printr-un astfel de coridor doar după ce vor renunța la arme.

(www.tsn.ua)TSN, Ucraina - 29.08.2014 13:52