Destinul Ucrainei
RSS Destinul Ucrainei

Kievul trebuie să decreteze stare de război - susține consilierul ministrului ucrainean de interne

Consilierul ministrului ucrainean de interne, Anton Gherașcenko, este de părere că Ucraina trebuie să decreteze legea marțială și să rupă relațiile diplomatice cu Federația Rusă, în contextul în care Moscova continuă să sprijine teroriștii din Donbas. "Statul Ucrainei trebuie să își arate imediat poziția față de agresiunea rusă. Trebuie să rupem relațiile diplomatice cu Federația Rusă" - a scris Gherașcenko pe pagina sa de Facebook.

"Este necesară decretarea de facto a stării de război, fără niciun fel de trucuri juridice, de mobilizarea completă a tuturor cadrelor militare disponibile, precum și a resurselor economice și umane, pentru a efectua acțiuni militare menite să scoată trupele ruse din Ucraina" - a menționat consilierul. În opinia sa, Ucraina trebuie să se adreseze public fiecărei țări în parte în vederea obținerii ajutorului necesar. "Astfel, am putea vedea cu cine ține țara respectivă - cu Ucraina, cu Rusia sau stă pe margine".

"În plus, pentru a-l opri pe Putin, țările UE, în special Germania, trebuie să ia decizia de a nu mai cumpăra gaz rusesc, petrol, lemn și alte resurse naturale. Trebuie să nu mai acorde credite și să înghețe activele companiilor de stat din Rusia, pe motiv că acestea sponsorizează terorismul. Din impozitele plătite de aceste companii sunt cumpărate gloanțele care ne ucid soldații și civilii" - a remarcat Gherașcenko. Potrivit afirmațiilor sale, "aceste măsuri îl vor plasa imediat pe Putin la marginea prăpastiei economice și, ulterior, politice".

(www.pravda.com.ua)PRAVDA - 28.08.2014 12:51