Destinul Ucrainei
RSS Destinul Ucrainei

O coloană formată din 100 de blindate rusești înaintează spre Ucraina - susțin surse din armata ucraineană

O coloană formată din 100 de blindate rusești înaintează spre Ucraina - susțin surse din armata ucraineană

Rusia continuă să trimită echipamentele militare în raionale aflate la granița cu Ucraina, iar pozițiile ucrainene sunt în continuare ținta atacurilor lansate de pe teritoriul rus - informează Biroul de Presă al Operațiunii Antiteroriste desfășurate de forțele guvernamentale ucrainene în regiunile Donețk și Luhansk.

"Au fost reluate atacurile lansate de pe teritoriul Federației Ruse. Recent, a fost lansat un atac împotriva poziției armatei ucrainene în apropiere de localitatea Makarovo. Pozițiile și filtrele de control ale forțelor antiteroriste au fost atacate și în apropierea localităților Novosvetovka și Vergunsk. Cu lansatoare de rachete Grad a mai fost atacat aeroportul din Donețk" - menționează militarii. Între timp, potrivit soldaților ucraineni, Moscova continuă să trimită echipamente militare în raioanele de la granița cu Ucraina, în special în regiunea Rostov.

Pe de altă parte, Ucraina semnalează o reducere a prezenței militare rusești în regiunile de frontieră ruse Belgorod, Kursk, Voronej și Briansk. "Avem, însă, informații cu privire la înaintarea unei coloane formate din 100 de vehicule, inclusiv tancuri, blindate și lansatoare multiple de rachete de tip Grad pe drumul Starobeșeve-Telmanove" - mai precizează centrul de presă al Operațiunii Antiteroriste, adăugând că "această coloană este marcată cu un cerc sau un triunghi alb". Potrivit militarilor ucraineni, în localitatea ucraineană Amvrosievka au intrat deja cinci blindate rusești și un camion care transporta "noi forțe".

(www.pravda.com.ua)PRAVDA - 27.08.2014 12:19