K-Pop
RSS K-Pop

개천절 – Ziua Fondarii Coreei

개천절 – Ziua Fondarii Coreei

Odată cu apropierea lunii octombrie, este bine să știm că în data de 3 a lunii în Coreea e Sud se celebrează Gaecheonjeol (개천절), care este cunoscută și sub numele de Ziua Națională a Fondării, această sărbătoare celebrând crearea statului Gojoseon de către Dangun Wanggeom în 2333 î.H.

Primele două silabe din gaecheonjeol, 개천, se referă la un eveniment numit "Deschiderea Cerurilor", marcând ziua în care Hwanung 환웅 la convins de tatăl său, Hwanin 환인- zeitatea supremă în tradiția coreeană, să-l lase să coboare pe pământ și să trăiască ca om. Tatăl a fost de acord cu dorința fiului său. Astfel, Hwanung a coborât pe muntele Baekdu 백두, care se află azi în Coreea de Nord.

Hwanung a fost cel care a dat cunoștințele oamenilor, asta incluzând codul moral, noțiuni de agricultură și altele. Data pentru acest eveniment este pe 3 octombrie 2457 î.Hr. În 1909, Gaecheonjeol a fost decretată zi națională. La început, Gaecheonjeol a fost celebrată în ziua de 3 a celei de a 10-a luni după calendarul lunar, dar a început să fie sărbătorită pe 3 octombrie după calendarul solar din 1949.

Cătălin BeluAgenția RADOR - 26.09.2014 11:14