K-Pop
RSS K-Pop

Chuseok

Chuseok

Chuseok este una dintre sărbătorile cele mai importante din Coreea de Sud. Anul trecut această sărbătoarea avut loc pe 9 septembrie iar ziua de dinainte și după Chuseok sunt considerate sărbători naționale.

Chuseok se mai numește și Hangawi unde Han înseamnă „mare” iar gawi reprezintă mijlocul lunii august,15 august în conformitate cu calendarul reprezintă perioada Primei Recolte. Chuseok reprezintă o sărbătoare în care coreenii mulțumeau strămoșilor lor pentru recolta anului și împărțeau din recoltă cu familiile și prietenii.

Se spune că această tradiție a apărut în antichitate, în tradițiile religioase închinate Lunii. Luna plină care apărea odată pe lună pentru a lumina noaptea și era văzută ca o binecuvântare. Așadar, festivitățile aveau loc în ziuă cu lună plină, pe data de 15 a lunii august și în continuare este cea mai importantă zi a coreenilor. Coreenii cred că legându-se de trecut vor avea parte de bogații și răsplată în prezent.

Tradiția cadourilor era înca din vremea dinastiei Silla 57 i.Hr-935 d.Hr iar această tradiție se păstrează și astăzi. Coreenii își fac cadouri între ei, între prieteni, familie. Făcând cadouri ei își arată mulțumirea și aprecierea față de apropiații lor. Dacă în anii `90 magazinele au lansat pe piață seturile de cadouri care erau mult mai scumpe, între timp au apărut și cadourile adaptate la bugetul fiecărui coreean. Demult zahărul, șosetele și săpunurile au fost cele mai populare cadouri de Chuseok dar în prezent se află pe ultimul loc luându-le locul banii sau voucherele.

Autor: Cătălin BeluAgenția RADOR - 29.08.2014 14:24