K-Pop
RSS K-Pop

As One

As One

“As One” este o dramă sportivă lansată în 2012 care urmărește povestea adevarată a primei echipe de tenis de masă coreene, formată din sud coreeni dar și din nord coreeni. Pentru a reuși să câștige cea dea 41-a ediție a Campionatului Mondial de Tenis de Masă din 1991, politicienii din Coreea de Sud dar și din Coreea de Nord au decis să formeze o echipă unită, Echipa Coreea. Filmul prezintă prima întâlnire, greutățile dar si diferențele dintre sportivii din cele două țări, felul în care se pregăteau, meciul cel mare dar și dificila despărțire.

Ha Ji Won joacă rolul sportivei sud coreene, Hyun Jung Hwa, iar Bae Doo Na cel al rivalei, sportiva nord-coreana Rhee Boon Hee. In film îi putem vedea de asemenea și pe Lee Jongsuk (Choi Kyung-Sub), ca sportiv nord coreean, Kim Eung Soo (Jo Nam-Poong), antrenorul nord coreean, dar și pe Park Chul Min, antrenorul sud coreean.

Chiar dacă este un film cu tematică sportivă, acesta surprinde prin perspectiva relațiilor dintre Coreea de Sud și de Nord, felul în care sportivii nord coreeni se comportau cu ceilalți, dar și relațiile complicate care se dezvoltă între competitorii din cele două țări. Pot spune că nu aveam așteptări prea mari de la acest film dar m-a surprins foarte plăcut, acesta devenind unul din filmele mele favorite.

Autor: Cătălin BeluAgenția RADOR - 28.08.2014 20:44