K-Pop
RSS K-Pop

Superstiții și controverse din Coreea de Sud

Coreea de Sud, la fel ca orice altă țară, are unele adevăruri controversate și greu acceptate de către societate. Iată câteva dintre ele:

Homosexualitatea

combo

Cu toții știm că homosexualitatea este un subiect tabu în toata lumea, iar în Coreea de Sud aceasta este ascunsă și foarte rar vezi un travestit sau un cuplu gay pe străzi. Homosexualii sunt discriminați, iar presiunea pe care societatea coreeană o manifestă împotriva lor este foarte puternică și unii oameni ajung să considere că homosexualitatea este o boală mintală. Dar, ca în orice țară, există cluburi și baruri gay în care pot merge fără să fie judecați de cei din jurul lor.

***

Înfățisarea

combo

Coreenii tânjesc după corpuri perfecte, fețe perfecte, iar standardele de frumusețe sunt foarte ridicate în Coreea de Sud. Majoritatea oamenilor fac eforturi și dau foarte mulți bani pe operații estetice ca să ajungă la "perfecțiunea dorită". Greutatea este de asemenea, pe lângă înfățisare, un subiect important pentru societatea coreeană. Ei consideră că a fi slab înseamnă să fii sănătos, frumos și atrăgător.

***

Tatuajele

combo

Rar ajungem să vedem un coreean tatuat, deoarece în Coreea de Sud tatuajele sunt ilegale putem zice. Chiar dacă ai experiență într-o altă țară ca tattoo artist, în Coreea de Sud este ilegal să faci tatuaje, daca nu ai un certificat și ești licențiat de către autoritățile din această țară. In schimb, multe celebrități au tatuaje, dar atunci când apar în fața camerelor li se cere să și le ascundă. Un motiv pentru care în Coreea tatuajele nu sunt considerate populare este acela că un tatuaj nu te poate ajuta la angajare, iar acest lucru este văzut cu ochiul liber, mulți dintre coreenii cu tatuaje vizibile găsindu-și cu greu un loc de muncă, chiar dacă sunt apți și au calitățile necesare pentru acel job.

***

Cerneala roșie

combo

Coreenilor nu le place să-și vadă scris numele cu roșu din cauza unui mit chinezesc. Chinezii iubeau culoarea roșie deoarece credeau că aduce noroc, doar numele împăratului putând fi scris cu roșu. Dacă unei alte persoane i se scria numele cu roșu, era considerată o dovadă de rebeliune ajungând să fie condamnată la moarte pentru că ar fi pretins că merită să fie împărat. Alt motiv ar fi acela că oamenilor care erau condamnați la moarte li se scria numele cu roșu.

Autor: Cătălin BeluAgenția RADOR - 1.08.2014 12:32