K-Pop
RSS K-Pop

Festivalul Lampioanelor

O altă sărbătoare celebrată de coreeni este festivalul Yeondeunghwi sau Festivalul Lampioanelor Lotus care are loc în fiecare an și comemorează ziua lui Buddha.

combo

În conformitate cu credința budistă, lampioanele simbolizează înțelepciune și compasiune, aduc lumină în lume. Yeodeung se traduce “lumina lampionului” și reprezintă un ritual important în religia budistă, în care se exprimă respectul față de Buddha. Acest ritual se practică încă din timpul regatului Goryeo (918-1392) când budismul devenise religie oficială în Coreea.

Aceste lampioane sunt confecționate din materiale precum mătasea sau hanji și au diferite forme ca cea de lotus, fructe, animale. Forma și modelul fiecărui lampion prezintă o semnificație cum ar fi o urare de sănătate și longevitate.

Acest festival cuprinde diferite concerte de muzică tradițională coreeană, străzile fiind pline de parade. Sunt pregătite corturi pentru călugării budiști, unde se fac demonstrații ce țin de ceremonii ale ceaiului sau de închinare.

Turiștii pot realiza picturi care să-l reprezinte pe Buddha, pot încerca meditația Zen, se delectează cu mâncăruri specifice templelor budiste și învață chiar să realizeze lampioane în formă de flori de lotus.

combo

Autor: Cătălin BeluAgenția RADOR - 21.06.2014 9:57