K-Pop
RSS K-Pop

Superstiții în cultura coreeană

Așa cum știm fiecare popor are superstițiile sale cu privire la unele obiceiuri. Astăzi vă voi prezenta patru superstiții pe care coreenii le au, unele fiind ciudate, altele chiar interesante.

1.Yeot

combo

Yeot reprezintă un preparat dulce coreean care este făcut din orez lipicios. Datorită faptului că sunt lipicioase coreenii cred că dacă mănânci yeot vei avea parte de noroc. Studenții, elevii din Coreea, înaintea unui examen, mănâncă yeot ca să se “lipească” norocul de ei.

2. Spălatul pe cap

combo

Coreenii cred că dacă te vei spăla pe cap în prima zi a anului îți vei alunga norocul și vei avea parte doar de ghinion. Din nou, elevii sau studenții nu își spală părul înaintea unui examen doarece cred că toate cunoștințele acumulate li se vor scurge ca apa.

3. Ploaia

combo

Dacă te prinde ploaia reprezintă noroc deoarece coreenii cred că fiecare picătură de ploaie care te atinge reprezintă noroc, bogăție.

4. Zilele de naștere

combo

Coreenii cred că este cel mai bine să îți sărbătorești ziua de naștere la timp sau chiar mai devreme. Dacă o sărbătorești mai târziu nu vei avea parte decât de renumitul ghinion.

Cam atât pentru astăzi!
Să aveți parte de un week-end cu soare!

Autor: Cătălin BeluAgenția RADOR - 6.06.2014 16:21