K-Pop
RSS K-Pop

Trupa 2Ne1 - reclame internaționale, discursuri la Cannes și colaborări cu artiști americani

combo

Săptămâna aceasta vom vorbi despre un grup de fete foarte cunoscut în Coreea, dar și în lume. Fetele sunt de la compania YG Entertainment și, după părerea mea, reprezintă varianta feminină a băieților de la Big Bang.

Trupa 2Ne1 (To Any One) este formată din patru fete: CL lider, Dara, Minzy și Bom. Ele au apărut pentru prima dată în reclama de la LG împreună cu trupa Big Bang.

combo

Videoclipul de debut a apărut pe data de 6 mai 2009, iar de atunci fetele se bucură de un succes la nivel mondial din punct de vedere muzical. La mai puțin de 24 de ore de la lansare, videoclipul melodiei de debut `Fire` a strâns peste un milion de vizualizări pe YouTube. Fetele au urcat pentru prima oară pe scena de la SBS Inkigayo pe 17 mai 2009. Tot în acel an fetele au avut parte de un reality show care a făcut parte din promoțiile de debut.

După cea de-a patra performanță, fetele au primit premiul Mutizen pentru cel mai popular cântec de la SBS Inkigayo. Tot în 2009, fetele s-au bucurat de un număr impresionant de premii muzicale primite. La Asia Song Festival, fetele au primit premiul Asian Newcomer Award. Pe lângă acest premiu, au câștigat și pentru Best Rookie Award, Song of the Year Award.

In vara anului 2010, trupa este invitată în Los Angeles, SUA și în Londra, Marea Britanie, pentru a înregistra melodii în engleză pentru albumul American de debut, împreună cu membrul și producătorul muzical al trupei `The Black Eyed Peas`, Will. I. Am. Primul lor album full a fost lansat în septembrie 2009 și s-a dovedit a fi un mare success. Incă de la lansare, albumul a stat patru săptămâni întregi în primele 10 locuri ale topurilor muzicale. A ocupat locul întâi în iTunes Hip-Hop Chart și locul șapte în Billboard world Albums Chart.

combo

Fetele au promovat melodiile `Clap Your Hands`, `Go Away`, `Can’t Nobody` simultan. Cu aceste melodii fetele au câștigat locul întâi de unsprezece ori în diferite show-uri muzicale.

La sfârșitul anului 2010 fetele au câștigat la Mnet Asian Music Awards două premii importante pentru artistul anului și albumul anului.

combo

In 2011 au lansat single-ul I` Am The Best`. A doua zi de la lansare, melodia a ocupat locul întâi în toate topurile muzicale din Coreea de Sud. Fetele, în acest timp, au avut parte de promovări și single-uri în Japonia, unde se bucură și acum de un success enorm. In octombrie 2011, MTV Iggy, o “ramură internațională a MTV“, a început să promoveze muzica internatională și a ținut o competiție globală cu 10 trupe din toate colțurile lumii, care s-au luptat să câștige premiul pentru Best New Band. Cu melodia `I Am The Best`, trupa 2NE1 a câștigat premiul întâi și titlul, în noimebrie 2011. Acest premiu s-a dovedit a fi primul US award. In decembrie 2011, ele au urcat pe scenă în Times Square, unde au avut o prestație de excepție.

combo

In anul 2012, fetele au urcat pe scena de la MTV Video Music Awards din Japonia unde au câștigat și premiul pentru videoclipul melodiei `I Am The Best`. In iunie 2012, datorită faptului că au fost alese de fanii francezi ca fiind grupul favorit, au ținut un discurs la Cannes Lions International Advertising Festival în Franța. In 2012, au parte de primul lor world tour The New Evolution World Tour care se ținea în Seul, după care în New Jersey, California, US. Concertul a ocupat locul 28 în Billboard Current Box Score care a avut loc în Los Angeles la Nokia Theatre. La sfârșitul verii, fetele alaturi de Nicki Minaj, Big Sean, Derrick Rose și alți artiști, au promovat propria linie de la Adidas făcându-și intrarea în cultura pop Americană.

combo

In 2013, au lansat o melodie în engleză care a fost compusă împreună cu Will. I. Am și care a fost folosită mai târziu în reclama de la Intel Ultrabook iar CL, lidera, a avut o activitate solo plină de succes și recunoscută la nivel modial. In anul 2014, fetele se ocupă de turneul mondial AON (All or Nothing) care face topul în mai multe țări din Asia și posibil America, iar in februarie, fetele au scos cel de-al doilea album, Crush, cu single-ul Come Back Home care a fost bine primit de public.

combo

***

combo

Instagram: http://instagram.com/chaelin_cl#

combo

Instagram: http://instagram.com/haroobommi#

combo

Twitter: https://twitter.com/krungy21

combo

Instagram: http://instagram.com/minzy21mz/#

Pagina oficiala de Facebook 2Ne1

Un sfârșit de săptămână frumos! ^_^

Autor: Cătălin BeluAgenția RADOR - 9.05.2014 13:08