K-Pop
RSS K-Pop

Big Bang - o trupă coreeană cu 100 de milioane de vizualizări pe YouTube

Astăzi vom face cunoștință cu o trupă coreeană care, prin stilul abordat, atât din punct de vedere muzical, dar și vestimentar, reușește cu fiecare apariție să facă milioane de fani să explodeze de fericire. Trupa se intitulează pur și simplu Big Bang :)

combo

Este formată din cinci băieți talentați: G-Dragon, T.O.P, Seungri, Daesung și Taeyang.

Trupa aparține companiei YG Entertainment și s-a format în anul 2006. Are un stil unic „urban” de muzică și un stil de vestimentație la fel de special. Faptul că băieții își compun singuri majoritatea melodiilor, cel mai cunoscut fiind leader-ul G-Dragon, i-a făcut pe băieți să câștige respectul și să primească laude din partea unor nume grele din industria muzicală.

Popularitatea lor a început să crească odată cu hitul `Lies` care a stat în topurile coreene pe locul 1 timp de șapte săptămâni consecutiv. Din anul 2007 până în anul 2008, băieții au primit premii peste premii precum „Best Male Group”, ”Song of the Year”, ”Artist of the Year” la cele mai importante gale de muzică din Coreea de Sud.

Din 2009 până în 2010, ei și-au extins proiectele în Japonia unde au fost votați ca cea mai dorită trupă de către fani. Ei au devenit primul grup străin care a câștigat „Best Newcomer” și „Best New Artist” la MTV Japan. Băieții au avut și activități solo în această perioadă. Daesung, Seungri, Taeyang și GD au scos albume solo, iar TOP cu GD au lucrat la un proiect duo, album care s-a bucurat de un succes nebun. Daesung și Seungri au jucat atât în drame, cât și în musical-uri, iar TOP a devenit un actor apreciat.

2011 a fost un an foarte special pentru ei. După doi ani, s-au reunit și au scos albumul `Tonight` care a devenit primul album K-pop care urcase în TOP10 în US iTunes. Albumul a avut un pre-sale de 10.000 de copii învingând recordul celor de la TVXQ cu 6.500 de copii în 2008. După lansarea albumului, la numai o săptămână, băieții aveau parte de un câștig de 7 milioane de woni (6.2 milioane de dolari). După ce au terminat albumul `Tonight`, au scos o ediție specială cu două melodii noi -`Love Song` și `Stupid Liar`. Videoclipul de la `Love Song` a reușit să câștige 2 milioane de vizualizări pe YouTube în mai puțin de 2 zile.

combo

Ceea ce îi face speciali este faptul că ei au câștigat în 2011 la MTV EMA premiul pentru Best Worldwide Act, reprezentativ pentru regiunea Asiei și nu numai, depășind nume grele din industria mondială a muzicii. Au câștigat datorită celor 58 de milioane de voturi.

combo

2012-2013 este o perioadă, din nou, foarte importantă pentru băieți. Ei lansează albumul `Alive`, al cărui single `Blue` a ocupat locurile întâi în topuri pentru o perioadă lungă de timp. Pe plan internațional, au ocupat locul 5 din 10 în topul Billboard K-Pop’s Hot 100 și locul 150 în Billboard 200, fiind primii artiști asiatici care se situează la acest nivel, iar turneul mondial `Alive` s-a bucurat de un succes enorm.

combo

De asemenea, trupa este prezentată în numeroase reviste celebre din lume precum `Time` și a avut parte de o poză pe site-ul Grammy Awards.

În martie 2012, clip-ul pentru melodia `Fantastic Baby` a fost lansat pe YouTube și este până în momentul de față cea mai populară melodie a băieților, având peste 103 milioane de vizualizări. În momentul de față, băieții se ocupă cu activități solo și ne așteptăm cât de curând la un comeback!

G-DRAGON-Kwon Ji Youn este născut pe 18 august 1988; este leader-ul trupei și main rapper.

combo

FACTS: Numele lui G-Dragon vine chiar de la numele său real, deoarece Ji în coreeană sună ca G și Young înseamnă dragon. Prietenul lui din copilărie este Kangin de la Super Junior. Este cunoscut pentru stilul său vestimentar, fiind foarte apreciat.

***

TAEYANG-Dong Yon Bae este nascut pe 18 mai 1988 și este vocalistul trupei.

combo

FACTS: Numele sau înseamnă soare în limba coreeană. Primul său sarut a fost în MV-ul pentru primul lui single solo `My Girl`. Este cunoscut pentru caracterul său blând și iubitor.

***

DAESUNG-Kang Dae Sung este născut pe 26 aprilie 1989 și este vocalist.

combo

FACTS: A participat în multe show-uri. Îi place Doreamon. Este fan Ne-Yo și Usher.

***

T.O.P-Choi Seung Hyun este născut pe 4 noiembrie 1987 și este rapper.

combo

FACTS: Când a dat probe pentru audiții a fost refuzat pentru că era supraponderal. În următoarea lună a încercat din nou după ce slabise 20 de kg în 40 de zile. A jucat în drama `Iri`s. Este primul artist coreean care are un cântec lansat worldwide în iTunes „Turn It Up Loud.”

***

SEUNGRI-Lee Seung Hyun este născut pe 12 decembrie 1990; este vocalist dar și cel mai mic din trupă.

combo

FACTS: Este fan Justin Timberlake. A făcut coregrafiile trupei. Are deschisă o academie de dans în Coreea.

***

Pagina oficială de Facebook

Pe data viitoare!

Autor: Cătălin BeluAgenția RADOR - 2.05.2014 17:57