K-Pop
RSS K-Pop

Repere din bucătăria coreeană

După cum știm, pentru asiatici orezul reprezintă un aliment de bază. Ei bine, și în Coreea de Sud, orezul rămâne un fel nelipsit de la masă. Orezul este „acompaniat” de felurite preparate ca supa, legume, tăiței, tofu sau carne.

combo

O masă coreeană tradițională nu este completă daca nu are Kimchi, un mix de legume precum varza chinezească, ridichi, ceapă verde și castravete. De obicei unele sunt preparate folosind condimente foarte picante, precum chilli sau pudră de piper, iar altele asezonate doar cu un sos.

Usturoiul este nelipsit din bucătăria coreeană, orice fel de kimchi folosindu-l, deoarece îi conferă o aromă și un gust deosebit. Există mai multe feluri de kimchi – în muzeul din Seul dedicat în întregime acestui preparat există peste 160 de versiuni diferite.

combo

În afară de kimchi, doenjang (pasta de soia) este un remediu împotriva cancerului și este de asemenea nelipsit din alimentația coreenilor. În ce privește carnea, atât coreenii, cât și turiștii străini sunt atrași de preparatele din carne de vită (bulgogi) sau galbi (coaste de porc și vită).

combo

Un alt fel de mâncare foarte apreciat și preferat de coreeni este ddeokbokki. Sunt un fel de rulouri, cakes picante de orez. De obicei se cumpără direct de la tarabele stradale.

combo

Pe diferite site-uri de gastronomie se găsesc o varietate de rețete de ddeokbokki, kimchi și multe alte mâncăruri gustoase.

Autor: Cătălin BeluAgenția RADOR - 2.05.2014 16:45