K-Pop
RSS K-Pop

TVQX - o trupă coreeană care a doborât recorduri deținute de `The Carpenters` și Bon Jovi

Astăzi, vom face cunoștiință cu trupa care s-a bucurat și se bucură în continuare de un succes la nivel mondial, TVQX sau DBSK. Băieții sunt cunoscuți în Japonia ca Tohoshinki, iar în Coreea ca Dong Bang Shin Ki (DBSK).

combo

Trupa a luat naștere în anul 2003 și a fost formată din 5 membri: Yunho, Yoochun, Jaejoong, Junsu și Changmin. Din cauza conflictelor cu agenția de impresariat, SM, trupa s-a destrămat în 2009, Jaejoong, Junsu și Yoochun părăsind trupa, rămânând doar Yunho și Changmin. În viitor, voi aloca un spațiu special pentru a vă prezenta „varianta completă” a trupei TVXQ/DBSK pentru că merită.

combo

Cei 5 membri ai trupei au reușit să doboare recorduri, să câștige premii peste premii și să ajungă la un număr de sute de mii de fani. Un lucru remarcabil este că au intrat în Cartea Recordurilor cu un număr de peste 800.000 de fani.

combo

Până la ora actuală, își păstrează titlul de Kings of K-Pop datorită contribuției lor și a succesului dobândit, iar Billboard a denumit grupul K-Pop Royalty. Oricum, pentru Cassiopeia (fandom-ul trupei), ei vor rămâne mereu în număr de 5.

După problemele avute în urma despărțirii, Yunho și Changmin și-au continuat activitatea ducând numele TVXQ pe culmile succesului. Revin după o îndelungată pauză în august 2010 în cadrul turneului SM Town Live World Tour.

Anul 2011 le aduce comeback-ul pe scenele muzicale din Coreea datorită lansării albumului `Keep Your Head Down`, în 5 ianuarie 2011. Albumul a debutat pe locul întâi chiar din prima săptămână în Gaon și s-a menținut pe poziție și în a doua săptămâna. Cu peste 230 de mii de copii vândute, băieții au câștigat în primul trimestru premiul pentru albumul anului la Gaon Chart K-Pop Awards. Melodia a mai fost premiată și la M!Countdown, Music Bank, Inkigayo și nu numai.

combo

Melodia a fost lansată și în limba japoneză în 26 ianuarie, ajungând al doilea cel mai bun single din Japonia și câștigând Certificatul de Platină de la RIAJ. Repackage-ul, `Before You Go` a ajuns cel de-al treilea cel mai bine vândut album din Coreea în anul 2011. În iulie 2011, TVXQ au lansat videoclipul melodiei B.U.T (BE-AU-TY) ca un fel de introducere a albumului `Tone` care ajunge să ocupe locul întâi în Japonia, câștigând Certificatul RIAJ la nu mai puțin de două săptămâni de la lansare.

În anul 2012, băieții au început turneul de comeback în Japonia - `Tone`. Cele 26 de concerte în 9 orașe au câștigat o audiență de peste 550.000 de fani. Ei au devenit artiștii care, după Michael Jackson și Backstreet Boys, au concertat la Tokio Dome, timp de 3 zile consecutiv. În iulie 2012 , băieții devin primii artiști străini care au vândut peste 3 milioane de CD-uri, doborând un record care a fost al celor de la `The Carpenters`.

combo

În septembrie 2012, revin în Coreea, unde lansează albumul `Catch Me`, care se clasează pe primele locuri în topuri și câștigă numeroase premii.

În aprilie 2013, băieții încep turneul `Time` și doboară un alt record. Devin singurii artiști care au concertat de 5 ori la Tokio Dome având peste 890.000 de fani alături de ei.

combo

În acest an, trupa a promovat albumul aniversar `Tense`, care a fost lansat în 6 ianuarie și a debutat pe locul întâi în topurile coreene, Gaon Chart și Hanteo.

combo

În prima săptămână, s-au vândut peste 73.000 de albume. Single-ul promovat de ei ,`Something`, o melodie cu elemente de jazz, a ajuns pe locul 7 în Billboard Korea K-Pop hot 100. În 5 martie 2014, au lansat cel de al 7-lea album japonez, `Tree` și au debutat pe locul întâi în Oricon vânzând 225.000 de copii în prima săptămână de la lansare. Ei au devenit, cu albumul `Tree`, prima trupă străină din Japonia care a avut 3 albume consecutiv în topuri și care a vândut peste 200.000 de copii în prima săptămână de la lansare, doborând recordul lui Bon Jovi.

combo


combo

TVQX - Pagina oficiala de Facebook

Cam atât pentru azi ^_^!

Un week-end frumos să aveți!

Autor: Cătălin BeluAgenția RADOR - 26.04.2014 12:03