K-Pop
RSS K-Pop

Coreea de Sud - locul 6 în topul celor mai bine educate țări din lume

Educația la nivelul societății coreene este privită cu foarte multă seriozitate, școala având un rol important în viața unui elev. Este bine de știut, de asemenea, că învățământul din Coreea este diferit față de cel din România și nu mă refer aici doar la rezultatele statistice.

combo

În Coreea, examenul final durează 9 ore și este unul dintre cele mai grele examene din lume. Pentru acest examen, unii copii se pregătesc din școala primară, iar picarea lui reprezintă o rușine pentru familie în societate. Din păcate, rata sinuciderilor în Coreea de Sud din această cauză este destul de ridicată, pentru că tinerii sunt disprețuiți dacă nu promovează examenele sau nu intră la facultate. În acea zi, toata societatea își centrează atenția asupra examenelor susținute de elevi, iar ei au parte de cele mai bune condiții, mai ales pentru a se prezenta la ele în timp util.

Părinții își supun copiii unui program draconic. Conform studiilor făcute, copiii coreeni dorm în fiecare noapte cu o oră mai puțin decât copiii americani și învață cu 3 ore mai mult decât aceștia.

combo

Elevii își petrec ziua de dimineață de la orele 8-9 până seara aproape de miezul nopții la școală, învățând. După ce iau cina la școală, ei se duc în clasele de studiu individual unde stau până la miezul nopții, uneori, pentru a se pregăti pentru diverse teste, ore, teme, proiecte și nu numai. În Coreea de Sud, elevii, înainte de a intra la cursuri, fac curat în toată școala.

Coreea este o țară cu un grad de analfabetism aproape de 0 și este foarte dezvoltată din punct de vedere al studiilor, iar 97% din coreeni au liceul absolvit, fiind cel mai mare procent înregistrat in lume.

S-a ajuns la un asemenea grad de tehnologizare, inclusiv în învățământ, încât profesorii sunt înlocuiți de roboți. Aproape 30 de roboți, cu înalțimea de un metru și cu un ecran în loc de față, le predau cursuri de engleză copiilor din câteva școli din Coreea de Sud. Astfel, mașinile sunt capabile să comunice cu elevii și să le citească cărți.

combo

Autor: Cătălin BeluAgenția RADOR - 25.04.2014 13:44