K-Pop
RSS K-Pop

EXO - o trupă de băieți mai puțin obișnuită pe scena muzicii K-POP

"Chiar dacă formăm două grupuri separate, suntem de fapt o mare familie" (EXO-K, SeHun)

combo

În 8 aprilie 2012, debuta o nouă trupă de băieți talentați, gata să bulverseze topurile muzicale din Coreea și să frângă inimile fanilor K-POP! Ei bine, este vorba de EXO, care săptămâna aceasta, marți, a împlinit doi ani de la debut !!!

EXO este un grup format atât din băieți coreeni cât și chinezi. EXO se divide în două subgrupuri, EXO K și EXO M. Numele de EXO provine de la termenul care se referă la planetele ce se află în afara Sistemului Solar.

În aprilie 2012, băieții debutează cu melodia MAMA, care s-a dovedit a fi un mare succes deoarece versiunea în chineză a băieților de la EXO M a ocupat primele locuri în topurile muzicale din China, la numai o zi după lansare, iar videoclipul băieților de la EXO K a urcat pe locul 7 în YouTube’s Global Chart.

combo

Cu următorul album - XOXO - băieții de la EXO a devenit cel mai tânăr grup de băieți care a câștigat premiul pentru `Albumul anului` la Mnet Asian Music Awards și trupa care s-a „vândut” cel mai bine în ultimii 12 ani. Tot ei au ajuns pe locul 3 în Billboard’s Korea K-Pop Hot 100 Chart. De la debut băieții au câștigat până în prezent 30 de premii muzicale.

2012

EXO K și EXO M au lansat în 30 ianuarie 2012 melodia „What is love” care a urcat imediat pe locul 88 în Gaon Single Chart din Coreea. Pe 9 martie, au lansat cel de-al doilea single prolog după "What is love" și anume "History", care a ocupat locul 68 în același top.

Pe 31 martie, la Stadionul Olimpic din Seul, s-a ținut un concert special pentru trupă. Aproximativ 3.000 de fani au reușit să ia parte la concert din cei peste 8.000 care au aplicat pentru el.

În 8 aprilie, băieții de la EXO K debutau pe scenă la The Music Trend, pe când băieții de la EXO M debutau în China la Top Chinese Music Awards. Albumul de la EXO M a ocupat locul 2 în China’s Sina Album Chart, locul 5 în Coreea la Gaon Album Chart și locul 12 în Billboard World Albums Chart. La sfârșitul lunii aprilie, în 2012, EXO-M, au fost invitați la concertul din cadrul turneului băieților de la Super Junior, Super Show 4 din Jakarta.

În noiembrie 2012, EXO a câștigat premiul pentru Best New Asian Artist Group la gala Mnet Asian Music Awards, iar la Golden Disk Awards au câștigat premiul pentru newcomer. EXO M a primit premiul pentru cel mai popular grup din China.

2013 - XOXO

combo

În mai 2013, agenția SM scoate teaser-ele pentru primul album al băieților, numit XOXO. Chiar dacă în timpul erei MAMA băieții au făcut promovare separată, de data aceasta ei aveau să se promoveze împreună. Subgrupurile au colaborat pentru melodia principală a albumului , `Wolf`, dar restul melodiilor au fost înregistrate separat.

XOXO a fost lansat în iunie 2013 în două versiuni, cea coreeană care se numea KISS și cea chineză care se numea HUG. Ambele versiuni au ocupat locul 1 la o săptămână după lansare în Billboard World Album Chart. Single-ul `Wolf` a fost ales de trei ori pe locul întâi de către fani, câștigând numele de „triple win”.

combo

În 5 august, a fost lansată versiunea repackage a albumul XOXO, cu trei noi melodii.

Single-ul care a fost promovat de data aceasta a fost `Growl` și a fost postat pentru prima dată pe YouTube în 1 august. În data de 18 august, melodia a câștigat 10.554 de puncte La The Music Trend Charts realizând un nou record remarcabil.

Băieții de la EXO au câștigat cu single-ul lor 10 trofee în 3 săptămâni consecutiv. În octombrie, versiunile albumului XOXO s-au vândut în peste 900.000 de copii bătând recordul pentru cea mai rapidă vânzare din ultimii 12 ani.

XOXO a fost numit albumul anului și a câștigat la 2013 Mnet Music Awards, transformându-i pe băieți în cei mai tineri artiști care au câștigat vreodată acest premiu.

În 28 noiembrie, a avut loc premiera reality-show-ului lor `EXO’s Showtime`, care s-a bucurat de un succes enorm.

S-a anunțat oficial că băieții sunt gata de comeback acum, în aprilie ieșind pozele-teaser cu ei, iar noi fanii, așteptăm cu nerabdare.

combo


EXO K este format din:

combo

KAI este născut pe 14 ianuarie 1994. Este main dancer, vocalist, lead rapper și este reprezentantul grupului EXO K.

Facts: Este prieten cu Taemin de la SHINee, îi place să facă pe șeful, ”super puterea” lui este teleportarea.

SEHUN este născut în 12 aprilie 1994. Este lead dancer, rapper, sub vocalist și este cel mai mic dintre băieții de la EXO K.

FACTS: Ii place să se joace cu părul lui Luhan, a spus că dacă ar fi avut o soră ar fi lăsat-o să se căsătorească cu Luhan. „Super puterea” lui este vântul.

D.O este născut în 12 ianuarie 1993 și este main vocalist.

FACTS: Este cel mai curat membru din EXO K, îi place să imite personaje din Pororo cu Kai, ”super puterea” lui este pământul.

combo

CHANYEOL născut pe 26 noiembrie 1992, este main rapper și vocalist.

FACTS: „Super puterea” lui este flacăra, îi place să se țină de mâini cu Baekhyun și este apropiat de Hongki de la FT. Island.

BAEKHYUN este născut în 6 mai 1992 și este main vocalist.

FACTS: „Super puterea" lui este lumina. I se mai spune și Bacon. Îi place să se mute în paturile colegilor de trupă când îi este frig.

SUHO este născut pe 22 mai 1991 este liderul trupei EXO K și vocalist.

FACTS: „Super puterea" este apa, îi place sushi, nu știe să gătească și este cel mai bogat dintre membrii trupei.

EXO M este format din:

combo

XIUMIN este născut pe 26 martie 1990 este lead vocalist și dancer în EXO M.

FACTS: „Super puterea” lui este să înghețe, i se mai spune și Baozi.

LUHAN este născut pe 20 aprilie 1990 este lead vocalist, lead dancer și reprezentantul grupului.

FACTS: ”Super puterea" lui este telekinesis. L-a facut pe Tao să plângă spunându-i o poveste cu fantome.

KRIS este născut în 6 noiembrie 1990 este main rapper, liderul și sub vocalist-ul trupei.

FACTS: „Super puterea" lui este zborul, a locuit o perioadă în Canada. Știe la perfecție engleza, chineza, coreeana și cantoneza. Este cel mai leneș membru din EXO M, alături de Luhan.

combo

LAY este născut în 7 octombrie 1991, este main dancer și vocalist.

FACTS: ”Super puterea" lui este de a vindeca (unicorn), întotdeauna are la el o geantă plină de parfumuri și cosmetice, i-a scris fostei prietene cântece.

CHEN este născut în 21 septembrie 1992, este main vocalist.

FACTS: „Super puterea” lui este lumina, este coreean, culoarea lui favorită este albastrul, i se mai spune și portocală pentru ca numele lui sună la fel în limba chineză.

TAO este născut pe 2 mai 1993, este lead rapper, vocalist și cel mai mic din trupă.

FACTS: ”Super puterea” lui este controlarea timpului, i se mai spune și Panda, îi plac artele marțiale și este înnebunit după Gucci.

Link: pagina oficiala de Facebook EXO

Să aveți un week-end și o săptămână frumoasă în continuare ^_^!!

Autor: Cătălin BeluAgenția RADOR - 11.04.2014 10:43