K-Pop
RSS K-Pop

SHINee: o trupă sud-coreeană care face ravagii în rândul adolescentelor

"Vă mulțumesc, sunteți viața mea și vreau să devin acea parte din SHINee de care vă veți aminti mereu și care va exista în inimile voastre pentru totdeauna" (Onew, membru al trupei SHINee)

combo

Am vrut să încep cu acest citat, pentru a arăta cât de importanți sunt băieții în viața fiecărui shawol, dar nu numai !

Și suntem la cel de-al doilea articol în care scriem despre o trupă de băieți care face ravagii în rândul fanelor ^_^! Astăzi vom vorbi despre SHINee.

Băieții de la SHINee au debutat în anul 2008 la SBS, Inkigayo cu melodia „Replay”.

Așa cum știm, trupa este promovată de compania SM Entertainment.

Băieții care alcătuiesc această trupă sunt Onew, Taemin, Jonghyun, Minho și Key.

combo

De la debut, ei au la activ 3 albume full, 5 mini albume și un live album care sunt apreciate și recunoscute la nivel internațional. Au o mulțime de premii câștigate, au susținut trei turnee și au avut chiar propriul reality show.

Sunt apreciați pentru sincronul și dansurile lor complexe.

Așa cum toate trupele K-POP au o activitate în Japonia, și băieții și-au început cariera în 22 iunie 2011, când au lansat versiunea japoneză a melodiei ”Replay” și au câștigat titlul de „The artist who managed to get in top 3 for 3 continuous releases since debut”, la categoria artiștilor străini. Nimeni nu a reușit să câștige un astfel de titlu din anul 1968 până acum.

Anul 2008, cum am spus și mai sus, a fost anul în care băieții au debutat pe scena industriei muzicale. Mini-albumul a debutat pe locul 10 în topurile muzicale și a urcat pe locul 8 mai târziu ajungând să se vândă 17.957 de copii în prima jumătate a anului 2008. În iunie 2008, băieții au câștigat primul lor premiu „Rookie of the Month” la CyWorld Digital Music Awards, iar în august au câștigat premiul „Hot New Star” la premiile Mnet20’s Choice Awards.

combo

În data de 28 august 2008, băieții au lansat primul lor full album „The SHINee World” care a debutat pe locul 3 în topuri. Primul single care a fost promovat a fost "Love Like Oxygen" care în septembrie a câștigat locul 1 la M! Countdown. Câteva zile mai târziu ei au primit premiul „Mutizen” pentru același single de la SBS’s Popular Songs.

La cea de-a cincea ediție Asia Song Festival ei au primit premiul râvnit de multe trupe care au debutat în 2008, Best New Artist. În 15 noiembrie, au câștigat Best New Male Group la cea de-a zece ediție a Mnet Asian Music Awards învingându-i pe U-KISS, 2PM, 2AM.

2009 - Year of Us

La începutul lunii februarie din 2009, băieții au câștigat Best Newcomer la Seoul Music Awards - una dintre cele mai importante gale de premii din Coreea.

Au relansat cel de-al treilea album „2009, Year of Us” în octombrie 2009, la 5 luni după ce au lansat „Romeo”. Odată cu acest album, fanii au avut parte de o surpriză care i-a lăsat uimiți, talentele lor făcând ravagii. În decembrie 2009 au câștigat premiul de popularitate alături de Super Junior la Golden Disk Awards.

2010 - Lucifer și primul turneu din Asia

combo

Cel de al doilea full album a fost lansat în 19 iunie 2010 și se intitlula „Lucifer”. La câteva ore de la lansare, albumul a urcat instantaneu în topurile muzicale.

În 26 decembrie, băieții și-au început primul lor turneu - SHINee World. Fanii care au participat la concert au fost în număr de 26.000. Cu ocazia acelui concert, au anunțat că vor lansa primul lor album in limba japoneză.

2011

În anul 2011, băieții au făcut istorie devenind prima trupă asiatică care a cântat la Abbey Road Studios din Londra. Biletele puse în vânzare în 27 octombrie pentru concertul-gală SHINee din Londra s-au vândut în mai puțin de un minut (on line). Odată cu acest concert, au devenit primii artiști coreeni care au evoluat independent pe o scenă în Londra.

În noiembrie 2011, Onew, Taemin și Key anunțau că vor lansa o carte în care vor vorbi despre călătoria lor în Spania, Barcelona, devenind primii idoli coreeni care scriu un „ghid” pentru vacanțe.

combo

2012 - Sherlock

În 19 martie 2012, băieții reveneau pe piață cu un mini album, Sherlock. În același an, ei au ținut cel de-al doilea concert Shinee World 2012, pe 25 aprilie. Concertul din Japonia a durat 20 de ore, unde 200.000 de fani au luat parte. În 30 noiembrie, SHINee au câștigat la Mnet Asian Music Awards „Best Dance Performance-Male Group” pentru single-ul `Sherlock`.

combo

2013

Anul 2013, la fel ca și ceilalți ani, a fost unul plin pentru băieți. Au participat la propiul reality show, intitulat „Shinee’s Wonderful Day”. Acest show îi arăta pe băieți cum se distrau în diferite țări pe care le vizitau; astfel, Onew a vizitat Thailanda, Jonghyun Japonia, Key și Minho Marea Britanie, iar Taemin, Elveția. Tot în anul 2013, pe 19 februarie, au lansat prima parte a albumului 'Dream Girl' intitulat: „Chapter1. Dream Girl - The Misconceptions of You”, cea de-a doua parte fiind lansată în aprilie, „Chapter 2. Dream Gril - The Misconceptions of Me” care a avut parte de multe aprecieri și premii câștigate. Ultimul album lansat de băieți a fost în octombrie 2013 și a fost intitulat `Everybody`.

combo

combo

În momentul de față, băieții susțin concerte în cadrul turneului SHINee World III care a început în martie în diferite țări. Așteptăm cu nerăbdare un alt comeback al băieților in iunie, o perioadă în care inimile fanilor vor fi fericite din nou ^_^!!!

combo

Iar acum să facem cunoștință cu fiecare în parte:

combo

combo

Un lucru spus de Jonghyun pentru fani: „Fii tare! Sunt mulți oameni care te protejează și sunt oameni pe care și tu îi protejezi de asemenea!” Un alt lucru care îi amuză pe fani și arată cât de cool este Jonghyun: „Voi deveni o persoană care o să aibă un creier sexy.” ( chestia asta numai un shawol o poate înțelege)

combo

combo

combo


Replay

Lucifer

Sherlock (live)

Dream Girl (live)

Shinee World Tour


Link: pagina oficiala de Facebook

Link: SHINeeTown - un „bonus”, mai multe lucruri interesante despre băieți


În final, vă voi arăta în doar patru poze cum acești băieți s-au maturizat, au devenit mai uniți și puternici ^_^!

combo

Pe săptămâna viitoare, prieteni!

Autor: Cătălin BeluAgenția RADOR - 4.04.2014 18:04