K-Pop
RSS K-Pop

Girls` Generation (SNSD), cea mai populară trupă de fete din Coreea de Sud

Iată-ne la cel de al doilea articol în care vorbim despre trupele din Coreea ^_^!!! Ei bine, după ce am vorbit despre băieți săptămâna trecută, astăzi vă prezint o trupă de fete, cunoscute atât în Coreea, cât și pe plan internațional. În rândurile de mai jos vom face cunoștință cu SNSD sau GIRLS’ GENERATION.

combo

GIRLS GENERATION este o trupă formată de compania SM ENTERTAINMENT în Coreea în 2007.

Taeyeon, Jessica, Sunny, Yoona, Tiffany, Hyoyeon, Yuri, Sooyoung și Seohyun sunt cele nouă fete care alcătuiesc trupa SNSD.

Fetele au debutat în 2 august, 2007. Au primit atenție din partea publicului încă de la început datorită hit-urilor precum „INTO THE NEW WORLD” sau „KISSING YOU”. Dar 2009 a fost anul care le-a propulsat și le-a ridicat pe culmile succesului cu al lor single „GEE”, care s-a clasificat în MelOn ca cel mai popular cântec din ultimul deceniu în Coreea. De pe la sfârșitul anului 2009 și până în 2010, fetele au scos hit după hit, „TELL ME YOUR WISH”, ”RUN DEVIL, RUN” sau „Oh!”.

În anul 2011, după o serie de concerte, promovări, activități în Japonia, fetele au revenit pe scenele din Coreea cu „THE BOYS” care a fost lansat în trei limbi: coreeană, japoneză și, pentru prima oară, și în engleză. În 2010, trupa a vândut 11.730.000 de albume.

După succesul pe care l-au câștigat, fetele au primit titlul de „The Nation’s Singers” și „The Nation’s Girl Group”.

Sisa Journal a spus despre SNSD că din 2011-2012, muzica lor a avut un impact major în divertisment, fiind totodată și prima trupă de fete care apăruse în topul respectiv.

Asia Today a plasat grupul pe locul 44 din topul 50 Korean Power Leaders din 2011.

Așa cum am spus mai sus, fetele au avut activități și in Japonia. Ei bine, albumul de debut in japoneză, intitulat „GIRLS’ GENERATION”, lansat în iunie 2011, este până în prezent cel mai bine vândut album în Japonia de către o trupă coreeană și din istoria Oriconului. A fost certificat „MILLION” de către Recording Industry Association of Japan care le-a făcut pe fete să devină cea de a doua trupă coreeană cu atâtea realizări în Japonia după BoA.

Anul 2009 a fost un an special pentru fete deoarece popularitatea le-a crescut datorită hit-ului „Gee” și au avut parte de primul turneu în Asia.

combo

„Gee” a ajuns numărul unu în topurile muzicale în mai puțin de două zile. Fetele au început să fie promovate în ianuarie 2009 la MBC, Show! Music Core unde au cântat melodia „Gee”. La o săptămână după lansare, a ajuns #1 în KBS Music Bank și în SBS Inkigayo. Fetele au ajuns să primească consecutiv 9 premii la Music Bank și o triplă coroană de la Inkigayo.

În 22 iunie, fetele, după o pauză scurtă, revin cu un concept nou, „Marine Girl” și își fac comeback-ul cu „Genie” care, la rândul lui, a câștigat o mulțime de premii și a ocupat poziții importante în topurile muzicale. În noiembrie 2009, SM anunța primul turneu al fetelor „Into The New World Tour”. Biletele puse la vânzare on-line s-au vândut în mai puțin de 3 minute.

combo

În anul 2011, fetele cunosc succesul la nivel mondial datorită hit-ului „THE BOYS”. Tot în anul 2011, în 20 ianuarie, fetele au primit premiul pentru „Artist of the Year” la gala Seoul Music Awards. Fetele primesc titlul de artistul anului de două ori la rând în 2010 și 2011, devenind una din cele patru trupe sau artiști care au reușit această performanță, ceilalți fiind Seo Taiji, Jo Sungmo și H.O.T.

combo

Datorită vânzarilor, au primit discul de platină decernat de Recording Industry Association of Japan în 14 iunie, fiind al cincilea grup care primește acest premiu după S.E.S, BoA, TVXQ și Kara.

Tot SNSD este trupa care obține locul întâi în topul săptămânal al albumelor, după BoA, TVXQ, Big Bang și locul al treilea ca artist coreean care depășește 500.000 albume după BoA și TVXQ.

Albumul "The Boys" și single-lul care poartă numele albumului din 2011 a fost scris de unul din membrii trupei, Tiffany, produs de Teddy Riley, cunoscut pentru colaborarea cu Michael Jackson, și a fost lansat în coreeană și în engleză. La câteva minute după lansare, fetele au primit un „all-kill” status datorită invadării instantanee a topurilor din Coreea. Tot hit-ul și-a făcut loc și în Top-ul 30 al iTunes din SUA, vânzând peste 21.000 de copii.

Anul 2013 este și el un an foarte important, care a „concluzionat” succesul fetelor la nivel internațional, dar și datorită turneului "Love and Peace".

În ianuarie 2013, mai exact în data de 1 ianuarie, fetele au lansat cel de-al patrulea album „I Got a Boy”.

combo

S-au vândut 265.000 de copii în ianuarie, reușind să debuteze în vârful topului Gaon Albums Chart. Anul 2013 este unul important pentru fete datorită faptului că au câștigat premiul pentru „Best Music Video” la YouTube Awards reușind să depășească artiști precum Miley Cyrus, Lady GaGa, Psy sau Justin Bieber.

În momentul de față, fetele își promovează albumul Mr.Mr care a fost lansat în 24 februarie și așteptăm să vedem ce surprize ne mai pregătesc, ce premii vor lua și dacă vor mai avea un comeback anul acesta. ^_^

Iar acum să prezentăm fiecare fată a trupei în parte:

combo

combo

combo

combo

combo

combo

combo

combo

combo

Culoarea fandom-ului este roz. Fanii se numesc SONE.

combo

https://www.facebook.com/girlsgeneration - pagina oficiala de Facebook

Până data viitoare, vă las cu SNSD! Articolul următor va fi despre o trupă de băieți… ^_^ SHINee

Enjoy it!

Autor: Cătălin BeluAgenția RADOR - 28.03.2014 10:05