K-Pop
RSS K-Pop

Grădina coreeană

Grădina coreeană este naturală și simplă. Deși a fost influențată de cultura chineză, cea coreeană este mai puțin formală și pare a se contopi cu mediul înconjurător. Istoria sa merge cu mii de ani în urmă. Cele mai vechi date le găsim încă din Cele Trei regate (57 i.e.n. – 668 e.n.). Conceptul grădinii coreene implică atât oamenii, cât și clădirile, fiind fluidă și uneori asimetrică.

combo

Grădina coreeană este clasificată în 8 categorii: palate, reședințe private, sate, pavilioane, temple budiste, academii, terenuri mortuare regale. In timp ce fiecare are trăsătura sa proprie, în general se regăsesc în toate: copaci, elemente de trecere de la munte la deal, mărimi variate de râuri și izvoare, mici lacuri rotunde, lacuri mai mari cu insule, aranjamente de roci, cascade dacă este posibil, bazine de granit cu design pătrat sau rotund, meri, peri sau alți pomi fructiferi.

combo

Armonia nu depinde de nici o trăsătură singulară sau de o formă absolută de dominare a perspectivei. Pădurile de bambuși simbolizează fidelitatea și onestitatea. Elementele importante par a se orienta către est.

Cele mai reprezentative grădini clasice coreene se află în 3 complexe: Fortareața Iseong din perioada Baekje de lângă Seul (aici se găsesc numeroase formațiuni de roci ce amintesc de broaște țestoase, dragoni și pasărea Phoenix), Grădina Palatului Anak din perioada Goguryeo de lângă Pyongyang și Grădina Anapji din perioada Silla din Gyeongju (fiind probabil cea mai cunoascută, cu cele 3 insule din lac, cu cascade, bazine de granit și formațiuni de roci).

PALATUL TONG IL JEON

combo

De asemenea, cunoscut sub numele de Palatul Unirii, Tong-il-Jeon a fost construit în 1977 pentru a comemora unificarea Coreei înfăptuită de regele Muyeol, regele Munmu și generalul Kim Yu-Sin între anii 660 – 668 și pentru a simboliza vechiul spirit al tinerilor luptători Hwarang. Tong-il-Jeon este situat în Gyeongju, capitala vechiului regat Silla.

combo

combo

combo

combo

Autor: Cătălin BeluAgenția RADOR - 21.03.2014 17:33