K-Pop
RSS K-Pop

Trupele K-POP ale Agenției SM Entertainment

Așa cum în articolul precedent am vorbit de o "istorie" a K-POP-ului, de astăzi vom prezenta cele trei mari agenții de divertisment ale Coreei de Sud și trupele fiecăreia în parte.

Vă vom prezenta agenția SM Entertainment care are cei mai populari artiști din Coreea recunoscuti international.

Aceasta companie are sub "conducerea" ei trupe precum SUPER JUNIOR, SHINEE, SNSD, TVXQ, TRAX, EXO M și K, F(x), BOA, KANGTA. Trupa SUPER JUNIOR este o trupă de băieți, apărută în Coreea care și-a făcut debutul în anul 2006.

Sunt numiti ”kings of the hallyu wave” deoarece au reușit foarte repede să se propulseze internațional datorită celui mai cunoscut single al lor „Sorry, sorry” apărut în anul 2009. Pe parcursul anilor s-au divizat în diferite grupuri cel mai cunoscut fiind SUPER JUNIOR-M dar rămânând în formula inițială fără să se despartă.

SUPER JUNIOR a fost aleasă cea mai bună trupa K-POP câștigând 13 premii MNET ASIAN MUSIC AWARDS, aceasta reprezentând cea mai importantă gală de premii muzicale din Asia, 16 de la GOLDEN DISK AWARDS și este al doilea grup care a câștigat în 2008 FAVORITE ARTIST KOREA la MTV ASIA AWARDS iar în anul 2012 au fost nominalizați la EMA MTV la categoria BEST ASIAN ACT.

combo

In 2000 SM a ținut primul casting în Beijing, China, de unde l-au recrutat pe HANKYUNG după ce a aplicat la trei audiții. In același an, LEETEUK, YESUNG, EUNHYUK au fost recrutați de la edițiile anuale pe care SM le făcea în Coreea. SUNGMIN și DONGHAE au fost aleși după ce au câștigat locul întăi într-un concurs sponsorizat de SM. In anii 2001 și 2002 HEECHUL și KANGIN au fost recrutați alături de KIBUM care a fost descoperit în Los Angeles, California Statele Unite ale Americii de către un agent de casting. SIWON a devenit membru în 2003 iar SHINDONG în 2004.

RYEOWOOK a fost ales după ce a câștigat în 2004 festivalul CHIN CHIN si a devenit in 2005 membru al trupei, cu 2 luni înainte de debut.

KYUHYUN, ultimul membru al trupei care a câștigat locul trei la același concurs, a fost ales în 2005 de către SM.

Pe parcursul acestui trening, băieții au fost învățați cum să fie buni Mcs (master of ceremonies), actori, modele sau prezentatori de radio.

Grupul a debutat oficial în cadrul programului de la SBS’s ((Seoul Broadcasting System), „popular songs” cu melodia "Knock aut” și alte trei melodii ce au compus albumul lor de debut "Twins" care a apărut în 5 decembrie 2006. Albumul s-a vândut în 28.536 de copii în prima lună de la debut și a ocupat locul trei în chart-ul din decembrie 2006.

Intre anii 2006-2007 odată cu apariția single-ului „Miracle” pe care l-au susținut în februarie 2006 al doilea an de la debut, a ajuns în topul muzical din Thailanda prezentând un interes pentru piața internațională. Imediat după ce promoțiile la "Miracle" s-au terminat, SM l-a inclus pe KYUHYUN în trupă. După ce trupa a fost „completă”, au început promovările la single-ul „U” care a avut 400.000 de download-uri în mai puțin de 5 ore de când fusese lansat și nu mai puțin de 1,7 milioane de download-uri în perioada următoare, blocând server-ul. Albumul a fost lansat în 6 iunie și s-a vândut în 81.000 de copii în Coreea de Sud. Single-ul a devenit unul dintre cele mai cunoscute hit-uri din Coreea în acel an, la sfârșitul anului băieții primind 7 premii la ceremoniile muzicale, fiind una din cele trei "best newcommer" la "21st GOLDEN DISK AWARD".

combo

Un lucru semnificativ este că în anul 2006 a luat naștere o sub-unita trupă SUPER JUNIOR–K.R.Y formată din membrii KYUHYUN, RYEOWOOK, YESUNG .

combo

SUPER JUNIOR KRY

Un alt single foarte important pentru băieți a fost "Sorry, Sorry" între anii 2008-2009. A luat naștere un alt sub-unit și anume SUPER JUNIOR M format din HANKYUNG, ZHOU MI, HENRY, SIWON, DONGHAE, KYUHYUN și RYEOWOOK în aprilie 2008. Chiar dacă a produs niște altercații între fani, într-un final avea să ajungă cel mai cunoscut sub-unit al trupei vânzând biletele la 2 concerte din Honk Kong, apărând la diverse programe ale televiziunilor din China și câștigând o mulțime de premii la festivalele organizate în această țară după ce au lansat „Super Girl”. In anul 2009, băieții au lansat cel de al treilea album „Sorry, Sorry”. A fost primul album care a debutat pe locul 1 în HANTEO CHART ajungând să se vândă în 29.000 de copii din prima zi. După o lună de la lansare a devenit cel mai bine vândut album din Coreea în acel an, într-un număr de peste 250.000 de copii.

combo

SUPER JUNIOR M

Devenise cel mai bine vândut album coreean în Thailanda, China, Taiwan. Titlul melodiei care poartă și numele albumului a primit nu mai puțin de 10 premii și a stat 37 de săptămâni în topurile din Taiwan. Si ceilalți ani au fost importanți pentru băieți deoarece au bătut recorduri peste recorduri, au avut parte de turnee mondiale, au primit titlul de onoare în 2010 KOREA’S NATIONAL POP CULTURE ICON pentru rolul pe care l-au avut de a răspândi HALLY WAVE, iar postul de televiziune din Marea Britanie, BBC i-a recunoscut drept liderii HALLY WAVE. Albumul "Mr. Simple" din 2012 a fost pe locul 3 în BILLBOARD WORLD ALBUMS CHART și locul 17 în ORICON’S, Japonia.

Si acum să facem cunoștință cu fiecare băiat al trupei în parte :

Liderul – PARK JUNG-SOO (LEETEUK) născut pe 1 iulie 1983, are ca hobby-uri muzica, pianul, fiind chiar și compozitor.

twitter: http://twitter.com/special1004

combo

CHO KYU HYUN-KYUHYUN este MAKNAE (cel mai tânăr din trupă), născut pe 3 februarie 1988, este lead vocalist și îi place se joace

twitter: http://twitter.com/gaemgyu

HANG GENG cunoscut ca și HANKYUNG este născut pe 9 februarie 1984 și din păcate este doar un "former member" deoarece nu mai face parte din trupă. Era vocalistul și "lead dancer"

KIM HEE CHUL este născut pe 10 iulie 1983, vocalist și rapper, îi place să scrie și cred că are cea mai cunoscută pisică din lume, pe HEEBUM

KIM YOUNG WOON–KANGIN este născut pe 17 ianuarie 1985

twitter: http://twitter.com/himsenkangin, vocalist

combo

SHIN DONG HEE-SHINDONG, născut pe 28 septembrie 1985, lead rapper și dansator, hobby-uri fiind dansul și o gramadă de funny faces

twitter: http://twitter.com/shinsfriends

KIM JOONG WOON-YESUNG, născut pe 24 august 1984, este vocalist, îi place să facă sport, compune

twitter: http://twitter.com/shfly3424

LEE SUNG MIN-SUNGMIN, este născut pe 1 ianuarie 1986 și este vocalist, dansator. Ii place să se uite la filme, sa cânte la instrumente, artele marțiale

twitter: http://twitter.com/imsml

LEE HYUK JAE-EUNHYUK, născut pe 4 aprilie 1986 este principalul rapper, "the dancing macine" și vocalist. Ii place să asculte muzică, să cânte la pian și să compună.

twitter: http://twitter.com/allrisesilver

combo

LEE DONG HAE-DONGHAE, născut pe 15 octombrie 1986 îi place să facă exerciții, să danseze și să se uite la filme, preferatele lui fiind "Iron man" și "Titanic"

twitter: http://twitter.com/donghae861015

CHOI SIWON-SIWON, născut pe 10 februarie 1987, este vocalist și realizează of the group. Ii place să cânte la tobe, studiază limba chineză, practică taekwondo

twitter: http://twitter.com/siwon407

KIM RYEOWOOK-RYEOWOOK, născut pe 21 iunie 1987 este lead vocalist, îi place să cânte, să compună și să gătească.

twitter: http://twitter.com/ryeong9

KIM KI BUM-KIBUM, născut în 21 august 1987, lead rapper în ultimii ani, s-a axat pe actorie lăsând la o parte cariera în muzică

twitter: http://twitter.com/ikmubmik

combo

SUPER JUNIOR – "U"

SUPER JUNIOR - "Sorry, Sorry"

SUPER JUNIOR - "Mr. Simple"

SUPER JUNIOR - M - "Super Girl"

SUPER JUNIOR - Super show 4 world tour – Bonamana

SUPER JUNIOR super show 3 – "No other "

SUPER JUNIOR K.R.Y – "Fly"

http://letstalkkpop.wordpress.com/2012/07/01/super-junior-members-profiles/ - Fun facts despre SJ

https://www.facebook.com/superjuniorromania -Pagina oficiala de Facebook din Romania

https://www.facebook.com/superjunior - Pagina oficiala a băieților pe Facebook

https://www.facebook.com/smtown?hc_location=timeline - Pagina oficială SM

Și good news!!!! Pe 21 martie băieții de la SUPER JUNIOR-M revin cu un nou album swing!!

Cel mai important lucru pe care nu trebuie sa îl uităm este culoarea fandom-ului - the sapphire blue - și numele fanilor: elf’s (everlasting friends)

Data viitoare voi scrie despre o trupa de fete super tare, SNSD !

Have fun!

Autor: Cătălin BeluAgenția RADOR - 21.03.2014 16:28