K-Pop
RSS K-Pop

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre cultura coreeană

O țară străină înseamnă obiceiuri și culturi străine – exact ceea ce caută majoritatea oamenilor. În timp ce Coreea de Sud este ultramoderizată, există unele excentricități…

1. Scoate-ți pantofii – sau nu.

Un număr tot mai mare de localnici care merg în Vest nu își mai scot pantofii la intrare. Din moment ce, probabil, nu vei ști din ce tabără face parte gazda ta, cel mai bine e să îi urmărești dacă își scot pantofii sau nu, pentru a fi sigur.

2. Nu fi prea surprins dacă vezi localnicii folosind degetul mijlociu pentru a atinge un ecran tactil, pentru a arăta ceva sau pentru a face referire la ceva. Nu intenționează să aducă vreo ofensă – e doar cel mai lung deget.

combo

3. Domnilor, în cazul unei întâlniri, fiți pregătiți să plătiți aproape toată nota!

Egalitatea în plata notei este din ce în ce mai frecventă, dar o femeie s-ar putea să “rămână mască” dacă ea e singura care plătește. Însă, dacă ești cel mai “în vârstă” de la masă, tu ești cel care plătește nota…

4. În cazul în care te afli în Coreea într-o zi de luni, este posibil să fie o problemă – o mulțime de magazine și obiective turistice sunt închise.

Lunea este cea mai bună zi pentru a-ți lua liber, de aceea o mulțime de companii sunt închise. Doar unele localuri se închid duminica, în locul zilei de luni.

5. Atitudinea localnicilor față de reciclare este incredibilă – uneori, complet ignorată.

Nu arunca pe jos resturi de alimente, hârtii sau sticle doar pentru că nu poți găsi oriunde un coș de gunoi. Orice baie și stație de metrou va avea un coș de gunoi. 

Autor: Cătălin BeluAgenția RADOR - 14.03.2014 9:46