Auto
RSS Auto

Goodyear, partener pentru o nouă încercare de a sparge un record mondial pe trei continente

Goodyear, partener pentru o nouă încercare de a sparge un record mondial pe trei continente

Anvelopele pentru SUV Goodyear-Wrangler vor duce, în mai puțin de 10 zile, echipa lui Rainer Zietlow și proiectul său Cape-to-Cape spre un nou record mondial.

Goodyear anunță că a încheiat un parteneriat cu spărgătorul de recorduri de origine geman, Rainer Zietlow, și cu proiectul său de a stabili un nou record mondial pentru străbaterea distanței Norvegia – Africa de Sud de la un cap la altul la sfârșitul acestei luni.

Zietlow, multiplu deținător de recorduri mondiale în materie de călătorii extreme pe diverse continente, va pleca din Nordkapp, însoțit de echipa sa Challenge4, duminică 21 septembrie, cu destinația Cape Agulhas din Africa de Sud, situat la peste 17.000 de kilometri distanță.

Pentru a străbate 3 continente în timp record, Volkswagen Touareg-ul V6 TDI al lui Rainer Zietlow va fi echipat cu anvelope Goodyear Wrangler HP special construite pentru SUV și mașini 4X4, proiectate să reziste la solicitările riguroase ale unor clime și condiții de drum extreme.

Această încercare de a stabili un nou record mondial a fost gândită să aibă loc în aproximativ 10 zile, timp în care îi vom putea vedea pe Zietlow și echipa sa Challenge4 trecând prin 19 țări: Norvegia, Finlanda, Suedia, Danemarca, Germania, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Turcia, Egipt, Sudan, Etiopia, Kenya, Tanzania, Zambia, Zimbabwe și Africa de Sud. Pentru a ajunge pe continentul african, echipa lui Zietlow va zbura din Adana, Turcia la Cairo, în Egipt.

Goodyear i-a furnizat lui Zietlow și echipei sale anvelope de top Wrangler HP All Weather. După o evaluare atentă a diferitelor tipuri de anvelope, atât cei de la Goodyear cât și cei din echipa lui Zietlow au decis că acestea sunt anvelopele cele mai bune și cele mai potrivite pentru acest proiect, destinate mașinilor SUV și 4x4, ele combină performanțele necesare pentru a străbate întregul an inclusiv pe macadam și drumuri extrem de dure, având abilități off-road puternice, dar și eficiente din punct de vedere al consumului de carburant. Anvelopele oferă o aderență agresivă în condiții de vreme umedă, o rezistență puternică la acvaplanare și o călătorie liniștită și confortabilă, livrând starea de spirit necesară echipei pentru a o ajuta să bată acest record și să străbată cu bine drumul până în Africa de Sud.

“Echipele Goodyear și Challenge4 au muncit din greu pentru a se asigura că noi le vom furniza anvelopele potrivite pentru această sarcină”, a spus Hans Vrijsen, Director de Marketing EMEA la Goodyear.

“Călătoria lui Rainer până în Africa de Sud va avea loc în prima fază pe suprafețe de drum foarte dure, dar el va întâlni, de asemenea, mii de gropi, drumuri în stare proastă și în anumite momente, el va avea nevoie de capacitățile de bază off-road ale acestor anvelope. Anvelope Wrangler HP Goodyear vor îndeplini toate aceste provocări, în timp ce vor asigura și o călătorie confortabilă. Drept rezultat, echipa se va putea concentra doar pe sarcina de a stabili un nou record mondial.”

“Sunt extrem de încântat să lucrez cu cei de la Goodyear la acest proiect”, a adăugat Zietlow. “Am petrecut multă vreme identificând nevoile acestei provocări de a strabate trei continente de la un Cap la altul, și sunt încrezător că Goodyear ne va duce dincolo de linia de sosire. Spargerea acestui gen de recorduri mondiale nu ține de viteză, ci doar de modul în care te asiguri că părțile componente corespunzătoare și echipamentul vor face față provocărilor pe care le vei întâmpina. Suntem extrem de încântați să ducem anvelopele Goodyear Wrangler HP pe trei continente în această provocare”.

Rainer și echipa sa au testat deja anvelopele cu succes. Mașina va transporta 6 anvelope, dintre care 4 vor fi montate pe mașină și două vor rămâne de rezervă.

Text, foto: DunlopAgenția RADOR - 19.09.2014 15:53