Auto
RSS Auto

Sebastian Vettel este primul pilot pe circuitul din Soci

Sebastian Vettel este primul pilot pe circuitul din Soci

Campionul en-titre de Formula 1, Sebastian Vettel, este primul pilot din Marele Circ care a efectuat un tur pe noul circuit din Soci. Pilotul german, însoțit de directorul tehnic al echipei au sosit direct de la Spa Francorchamps în Rusia, pe circuitul din Krasnodar Krai. După vizitarea facilităților, Vettel a făcut câteva tururi de pistă la viteză maximă cu un Infiniti Q50 Hybrid.

Germanul a mai vizitat circuitul din Soci în aprilie dar atunci acesta se afla în construcție. Până atunci, complexul din Krasnodar Krai găzduise Jocurile Olimpice de Iarnă iar inaugurarea oficială a circuitului va avea loc pe data de 12 Octombrie 2014, când va avea loc Marele Premiu al Rusiei.

Sochi Autodrom a fost desenat de faimosul arhitect din Formula 1, Hermann Tilke, și are 18 viraje pe parcursul a 5.8 km.

După acomodarea cu noul circuit, Vettel s-a arătat mulțumit de configurația aleasă de Tilke: “imi place desenul, este un mix de viraje rapide și secțiuni tehnice. Cred că va fi foarte interesantă cursa din octombrie”.

Autor: Valentin Brădățeanu
Foto: InfinitiAgenția RADOR - 28.08.2014 20:36