Auto
RSS Auto

Revoluție la Volvo

În câteva săptămâni, Volvo va prezenta presei noul model XC90 care va fi primul automobil din clasă construit cu ajutorul tehnologiei modulare Scalable Product Architecture (SPA) dezvoltată în atelierele proprii.

SPA a fost dezvoltată de Volvo pe durata a patru ani și face parte din programul de retehnologizare și investiții în valoare de 11 miliarde de dolari iar XC90 este primul rod al noilor tehnologii aplicate. SPA a permis inginerilor Volvo să introducă o nouă gamă de elemente stilistice și să îmbunătățească confortul și ținuta de drum.

„SPA și XC90 reprezintă prima evidență a strategiei Volvo-by-Volvo. Combinația perfectă între lux, spațiu, versatilitate, eficiență și sigurantă va aduce acest nou SUV într-o nouă dimensiune, la fel cum a făcut-o și prima generație XC90 în 2002”, spunea dr. Peter Mertens, vicepreședintele Volvo. „SPA ne-a permis o nouă abordare tehnologică. Circa 90% din componentele lui XC90 sunt în întregime noi. Astfel, vom ridica nivelul premium și mai sus în materie de calitate și tehnologie”, a mai adăugat dl Mertens.

Noul șasiu SPA a permis o mai mare flexibilitate în interior. Scaunele au un design inovator, permițând creșterea spațiului util în interior fără a compromite confortul. Sunt un total de șapte locuri iar cele din spate permit accesul persoanelor cu o înălțime de până la 170 cm.

Sub capotă vor fi montate motoare cu patru cilindri, diesel sau pe benzină, unitatea cea mai puternică (400 CP) fiind supraalimentată atât prin turbo cât și prin compresor.

Noua față a lui XC90 va avea ca element distinctiv ansamblul luminilor de zi care a fost botezat „ciocanul lui Thor” datorită formei. ”Oricine va vedea aceste lumini în oglinda retrovizoare va știi că în spatele său se află un XC90”, spunea dl Mertens.

Autor: Valentin Brădățeanu
Foto: VolvoAgenția RADOR - 14.08.2014 13:35