Auto
RSS Auto

Consumul în Formula 1

Dintre noile regulamente tehnice introduse în 2014 în Formula 1, motorizarea reprezintă un capitol aparte datorită complexității și a faptului că se utilizează mai puțină benzină față de anii precedenți. Unitatea de propulsie a motorului Ferrari de Formula 1 este alcătuită din mai multe componente: motorul V6 de 1.6 l, sistemul ERS, turbocompresorul și cutia de viteze.

Motorul actual utilizează cu 40% mai puțină benzină, consumul fiind de 40 l/100 km, ceea ce pentru un motor de curse este foarte puțin. Regulamentele actuale prevăd utilizarea pe durata unui Mare Premiu a maximum 100kg de benzină iar consumul nu trebuie să depășească 100kg de benzină pe oră la o turație a motorului de 10.500 rpm.

Consumul de benzină va reprezenta un factor-cheie în acest an iar echipele vor trebui să utilizeze diverse strategii pentru a economisi benzină în anumite etape ale cursei. In acest sens, piloții vor trebui să dozeze pedala de accelerație și să asculte de echipa de ingineri de la standuri.

Rezervorul de benzină este localizat în spatele pilotului, într-o poziție centrală. Această amplasare a fost făcută din motive de securitate dar și pentru obținerea unui centru de gravitate optim. La finele cursei, în rezervor trebuie să rămână suficientă benzină pentru a furniza oficialilor FIA mostre prin care să se demonstreze că benzina utilizată a fost legală.

Autor: Ferrari
Foto, video: FerrariAgenția RADOR - 8.08.2014 15:04