Auto
RSS Auto

Atenție la selfie!

You need Flash player 8 or newer to view this content
>> video -

In cadrul unui program de securitate rutieră, Ford Europe a făcut un studiu asupra impactului fotografiei „selfie” la volan. Potrivit cercetătorilor, britanicii se află pe primul loc în clasamentul fotografilor „selfie” la volan cu un procent de 33% din totalul șoferilor intervievați, fiind urmați de germani cu 28%, francezi (28%), români (27%), italieni (26%).

Sondajul a numărat peste 7000 de utilizatori de smartphone cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani și a dezvăluit faptul că unul din patru șoferi accesează site-urile de socializare în timp ce conduc. O fotografie „selfie” poate distrage atenția șoferului minim 14 secunde iar accesarea site-urilor de social media circa 20 de secunde, timp suficient pentru a parurge lungimea a cinci terenuri de fotbal la viteza de 100 km/h.

„Fotografiatul „selfie” este ceva normal pentru tinerii de astăzi însă acesta este ultimul lucru pe care trebuie să-l facă la volan”, spunea Jim Graham, managerul lui Ford Driving Skills for Life. „Este îngrijorător faptul că mulți tineri recunosc că s-au fotografiat la volan fără sa conștientizeze pericolul la care se expun”.

Autor: Valentin Brădățeanu
Foto, video: FordAgenția RADOR - 8.08.2014 15:32