Auto
RSS Auto

Cărăușul perfect

Jaguar XF Sportbrake 3.0 V6 Diesel S a primit titlul de „best-in-class” pentru al treilea an consecutiv în prestigioasa competiție destinată automobilelor de tracțiune, Tow Car Awards 2014.

In acest an, au fost înscrise în concurs un număr record de 56 de automobile, XF Sportbrake fiind cel mai bun din clasa 1700-1899 kg, în ciuda faptului că au participat și 10 SUV-uri. Criteriile de jurizare au fost în primul rând capacitatea de tractare atât a unei remorci cât și a unei rulote, versatilitatea dar și valoarea la revânzare precum și costurile de întreținere.

Din comentariile juriului reținem: „Stabilitate excelentă la orice viteză. Motorul diesel de 3.0 litri are o suficientă rezervă de putere. Tocmai această combinație de stabilitate și performanță fără efort face din XF Sportbrake o mașină de tracțiune foarte relaxantă. Pornirea în pantă este foarte simplă. Frâna electronică de parcare a ținut mașina pe loc și s-a deconectat progresiv, permițând o plecare lină. Motorul este suficient de puternic pentru a tracta o rulotă”.

La rândul său, Jeremy Hicks, managerul Jaguar UK, declara: „Suntem convinși că am construit cea mai bună mașină din clasă. XF Sportbrake este o combinație reușită între lux, performanță și versatilitate. Acesta este standardul Jaguar pentru fiecare automobil pe care îl producem, pornind de la design, până la tehnologie și relația cu clienții. Suntem încântați că am cucerit Tow Car Awards pentru a treia oară în condițiile în care am avut de înfruntat o concurență acerbă”.

combo

Text: Valentin Brădățeanu
Foto, video: JaguarAgenția RADOR - 21.06.2014 11:42