Auto
RSS Auto

Victorie pentru Ferrari la Le Mans

Prezența lui Fernando Alonso în boxele Scuderiei AF Corse a fost de bun augur pentru echipajul Ferrari-ului 458 Italia cu nr. 51 care a câștigat categoria LMGTE Pro în celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans. Gimmi Bruni, Giancarlo Fisichella și Toni Vilander au repetat isprava din 2012, surclasând opoziția în ciuda unor mici probleme de pilotaj.

Pornind din pole-position, Bruni a dominat primele ore de concurs dar, odată cu apariția ploii, a fost depășit de piloții Corvette și Porsche. Odată ce pista a început să se usuce, Ferrari și-a depășit pe rând adversarii Chevrolet, Aston Martin și Porsche, cu care concurează și pe piața automobilelor de stradă.

Pe durata celor 24 de ore, Ferrari-ul câștigător nu a avut nici un fel de probleme tehnice. Pe poziția secundă s-a clasat Chevroletul cu nr. 71 pilotat de tripleta Garcia-Magnussen-Taylor în timp ce pe locul al treilea a sosit, cu un handicap de trei tururi, Porsche-ul echipajului Holzer-Makowiecki-Lietz.

“Este o victorie importantă pentru Ferrari. Rezultatul este satisfăcător și vine ca o recompensă pentru munca depusă de echipa noastră de tehnicieni. Suntem bucuroși că am reușit să învingem o opoziție puternică și orice de la Ferrari poate fi mândru de această victorie”, declara Luca di Montezemolo, președintele Ferrari.

In clasamentul general, victoria a revenit Audi-ului cu nr. 2, pe locul secund clasându-se tot un Audi pilotat de Marc Gene care este și pilotul de teste al Scuderiei Ferrari.

combo

Text: Valentin Brădățeanu
Foto, video: FerrariAgenția RADOR - 20.06.2014 19:36