Auto
RSS Auto

Gran Turismo GTI

You need Flash player 8 or newer to view this content
>> video -

Volkswagen a dezvăluit recent un impozant concept car care urmează să ruleze în celebrul joc Gran Turismo 6 alături de alte vedete ale industriei auto. După ce a prezentat versiunea virtuală a lui GTI Roadster Vision Concept, Volkswagen a realizat și modelul real pe care l-a prezentat oficial la întâlnirea anuală a pasionaților de Golf GTI din Worthersee, Austria.

GTI Roadster Vision Concept nu este proiectat în atelierele proprii, ci de câștigătorii unei competiții organizate de Sony, dezvoltatorul jocului Playstation. Aceștia au fost selectați de un juriu format din Klaus Bischoff, șeful VW Design și din Kazunori Yamauchi, creatorul jocului Gran Turismo, câștigătorii fiind Malte Hammerbeck, Domen Rucigaj și Guillermo Mignot.

GTI Roadster Vision Concept are la bază modelul Golf GTI dar este mai scurt, mai scund și mai lat decât acesta. Sub capotă, amplasat central, se află un motor V6 TSI twin-turbo de 3.0 l și 496 CP împrumutat de la Touareg și cuplat la o cutie de viteze DSG cu șapte trepte și transmisie integrală permanentă.

Deși nu au fost oferite date oficiale referitoare la performanțe, se așteaptă ca bolidul german să accelereze în lumea reală de la 0-100 km/h în 3.6 secunde (cu o fracțiune de secundă mai rapid ca Ferrari FF), în timp ce viteza maximă se oprește la 300 km/h.

Rămâne de văzut care versiune GTI Roadster Vision Concept va fi mai performantă și mai plăcut de pilotat: cea virtuală sau cea reală.

„Atunci când Sony ne-a rugat să dezvoltăm un concept car pentru aniversarea a 15 ani de la lansarea jocului Gran Turismo, nu am ezitat o secundă și asta dintr-un motiv cât se poate de personal: creatorul jocului, Kazunori Yamauchi, este un fan GTI, obișnuind să conducă unul în weeekend”, spunea Klaus Bischoff.

Designul acestui roadster va impresiona orice gamer. Caroseria este realizată din carbon, nu există acoperiș deoarece pilotul poartă oricum o cască iar designul agresiv va intimida, cu siguranță, adversarii.

combo

Text: Valentin Brădățeanu
Foto, video: VolkswagenAgenția RADOR - 4.06.2014 19:08