Auto
RSS Auto

X4 – un nou Sports Activity Coupe de la BMW

După un an de la prezentarea conceptului cu același nume, BMW X4 este gata de comercializare. Acesta îmbină liniile elegante ale unui coupe clasic cu performanțele tipice BMW, introducând conceptul de Sports Activity Coupe în segmementul premium mediu. Bazându-se pe SUV-ul compact X3, noul X4 are o formă mai sportivă și promite performanțe rutiere mai apropiate de cele ale unui autoturism. In acest sens, X4 are caroseria coborâtă cu 37mm iar ocupanții din față stau mai jos cu 20mm decât într-un X3. Chiar și la exterior, X4 inspiră mai multă sportivitate. Spoilerul frontal este mai agresiv iar linia acoperișului coboară elegant spre partea din spate.

combo

Clienții pot opta pentru o gamă de motorizări BMW EfficientDynamics, compusă din trei unități pe benzină și trei diesel-uri cu puteri cuprinse între 184-313 CP, toate aceste unități îndeplinind normele Euro 6.

Tehnologia TwinPower Turbo permite obținerea unui consum redus de combustibil. De exemplu, pentru modelul BMW X4 xDrive35d consumul urban/extra-urban/combinat este de: 6.7/5.5/6.0 l/100 km.

Același model, care beneficiază și de tracțiune integrală, are o accelerație de la 0-100 km/h în 5.2 secunde.

La bord, noul X4 beneficiază de tehnologia modelelor superioare din gama BMW: Head-up Display color, asistent anti-orbire pentru faza lungă, Driving Assistant Plus, sistem de monitorizare a traiectoriei pe șosea, Active Cruise Control cu funcție Stop&Go, sistem de avertizare în cazul unei coliziuni, etc. Echipamentul multimedia permite șoferului recepționarea de informații referitoare la trafic în timp real dar și accesul la Facebook, Twitter și internet radio pentru ceilalți ocupanți.

Portbagajul are un volum de 500 l, cu 50 l mai puțin decât în cazul lui X3. Bancheta spate este rabatabilă, caz în care volumul crește la 1400 l.

Text: Valentin Brădățeanu
Foto: BMWAgenția RADOR - 30.05.2014 13:58